Estades individuals / Olot

ALBERT TOLA

Del 21 de novembre de 2023 al 1 de desembre de 2023

ALBERT TOLA
Dramaturg, escriptor, traductor i professor d'escriptura dramàtica
Barcelona

Biografia

Albert Tola és dramaturg, escriptor, traductor i professor d'escriptura dramàtica. Llicenciat en Dramatúrgia per l'Institut del Teatre de Barcelona, va complementar la seva formació en la Universitat de les Arts de Berlin (UDK) Com a autor teatral ha publicat (Edicions de Teatro del Astillero, Primer Acto, ADE Teatro, Institut del Teatre Edicions) i ha estrenat o està en procés d'estrenar en ciutats i països com Barcelona i Madrid, Xile, Mèxic, l'Equador, Turquia, Grècia, Alemanya, el Marroc, França i Colòmbia diverses de les obres que ha escrit.

Projecte

“L'Onada” és un text de teatre en procés, escrit a quatre mans per l’Eva Hibernia i l’Albert Tola. Es tracta de una obra que es basa en fets reals per construir una ficció que parla de temes punyents actuals i, a les hores, propis de la condició humana: el relleu generacional, els jocs de poder, la justícia, la reparació, la venjança, la desigualtat social i la rancúnia, la memòria, la passió, el trauma i les seves conseqüències, el desig, la formació, la cadena de favors, el fingiment i la necessitat de la veritat per construir unes bases vitals sostenibles, son els principals eixes temàtics que sacsejant als personatges i configuren un entramat de tensions teatrals.

Amb una estructura complexa, alterna dos temps: el present de alguns personatges i el passat que investiguen i que és esquivo i no únic, ja que és el temps del esdeveniment del qual no queda sinó un supervivent que, aparentment, ha embogit a conseqüència dels fets.

Moltes gràcies a Faberllull: l'estada ha constituït unes condicions magnífiques per a escriure l'obra que tenia entre mans. L'encant misteriós del lloc, el silenci de l'hotel, l'amplitud i comoditat de les habitacions, els passejos pel bosc, la força de la naturalesa que envolta l'hotel, a més de no haver-te de preocupar per l'esmorzar i pel sopar, m'han permès un estat de concentració difícil d'adquirir en la vida quotidiana. Per tot això, hem pogut assolir amb l'Eva Hibernia el nostre objectiu d'acabar la nostra obra de teatre a quatre mans, La onada. Beques i residències d'aquest estil són escasses a Europa i han de ser reivindicades com un gran bé per als artistes que, en sortir del soroll del dia a dia, poden concentrar-se en un altre estat d'escolta major, i, en aquest silenci, atendre les obres que bateguen sota les obres que creien voler escriure. D'altra banda, s'ha creat un grup preciós amb els altres residents, amb vincles internacionals que sens dubte es perpetuaran en el temps. El moment de comunicació a les nits, al caliu d'una cuina molt bona i a cura de l'Emilio, sempre molt afectuós i atent –gràcies, Emilio– constituïa un càlid alleugeriment a la jornada de treball, reclusió i introspecció important. Les cures i l'afecte de Pepa –gràcies de debò, Pepa– , que realment t'acull i a qui realment li importa vocacionalment facilitar l'escriptura, converteixen l'experiència en una joia a protegir i reivindicar.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"