Estades individuals / Olot

EVA HIBERNIA

Del 21 de novembre de 2023 al 1 de desembre de 2023

EVA HIBERNIA
Dramaturga, docent i directora d’escena
Barcelona

Biografia

Dramaturga, docent i directora d’escena amb una sòlida trajectòria. Com a escriptora també conrea la poesia, la narrativa i l’assaig. Llicenciada en l’especialitat de Dramatúrgia i Direcció a la Reial Escola Superior d’Art Dramàtic de Madrid (RESAD). A més, cursà els estudis de Doctorat en Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona dirigits pel filòsof Eugenio Trías. La seva obra, tant a la dramatúrgia com la posada en escena, ha sigut reconeguda amb diversos premis i reconeixements. Amb una trentena de peces teatrals, el seus textos i produccions han pogut veure’s a espais com el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatro Español, La Sala Beckett, La Sala Cuarta Pared i a diferents festivals i escenaris d’àmbit nacional i internacional (França, Brasil, Anglaterra, Argentina, Colòmbia, Grècia, Itàlia).

Projecte

“L'Onada” és un text de teatre en procés, escrit a quatre mans per l’Eva Hibernia i l’Albert Tola. Es tracta de una obra que es basa en fets reals per construir una ficció que parla de temes punyents actuals i, a les hores, propis de la condició humana: el relleu generacional, els jocs de poder, la justícia, la reparació, la venjança, la desigualtat social i la rancúnia, la memòria, la passió, el trauma i les seves conseqüències, el desig, la formació, la cadena de favors, el fingiment i la necessitat de la veritat per construir unes bases vitals sostenibles, son els principals eixes temàtics que sacsejant als personatges i configuren un entramat de tensions teatrals.

Amb una estructura complexa, alterna dos temps: el present de alguns personatges i el passat que investiguen i que és esquivo i no únic, ja que és el temps del esdeveniment del qual no queda sinó un supervivent que, aparentment, ha embogit a conseqüència dels fets.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"