Estades individuals / Olot

EVA HIBERNIA

Del 21 de novembre de 2023 al 1 de desembre de 2023

EVA HIBERNIA
Dramaturga, docent i directora d’escena
Barcelona

Biografia

Dramaturga, docent i directora d’escena amb una sòlida trajectòria. Com a escriptora també conrea la poesia, la narrativa i l’assaig. Llicenciada en l’especialitat de Dramatúrgia i Direcció a la Reial Escola Superior d’Art Dramàtic de Madrid (RESAD). A més, cursà els estudis de Doctorat en Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona dirigits pel filòsof Eugenio Trías. La seva obra, tant a la dramatúrgia com la posada en escena, ha sigut reconeguda amb diversos premis i reconeixements. Amb una trentena de peces teatrals, el seus textos i produccions han pogut veure’s a espais com el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatro Español, La Sala Beckett, La Sala Cuarta Pared i a diferents festivals i escenaris d’àmbit nacional i internacional (França, Brasil, Anglaterra, Argentina, Colòmbia, Grècia, Itàlia).

Projecte

“L'Onada” és un text de teatre en procés, escrit a quatre mans per l’Eva Hibernia i l’Albert Tola. Es tracta de una obra que es basa en fets reals per construir una ficció que parla de temes punyents actuals i, a les hores, propis de la condició humana: el relleu generacional, els jocs de poder, la justícia, la reparació, la venjança, la desigualtat social i la rancúnia, la memòria, la passió, el trauma i les seves conseqüències, el desig, la formació, la cadena de favors, el fingiment i la necessitat de la veritat per construir unes bases vitals sostenibles, son els principals eixes temàtics que sacsejant als personatges i configuren un entramat de tensions teatrals.

Amb una estructura complexa, alterna dos temps: el present de alguns personatges i el passat que investiguen i que és esquivo i no únic, ja que és el temps del esdeveniment del qual no queda sinó un supervivent que, aparentment, ha embogit a conseqüència dels fets.

Uns dies a la Faberllull d'Olot.

Només tinc paraules d'agraïment per aquesta estada en un dels llocs més bonics de Catalunya. La residència m'ha proporcionat el silenci, l'energia i la concentració que necessitava per endinsar-me en una part tan complexa del nostre projecte. Una escriptura a quatre mans és un desafiu metodològic important, i enfrontar el final d'una obra tan ambiciosa com La Onada requeria unes condicions de cura que la Faberllull ens va proporcionar.

A més a més, no podíem imaginar que el grup de residents fossi tan preciós, gent d'arreu el món i de prop, amb projectes tan interessants i qualitats humanes tan boniques que de seguida vam sentir-nos en família. Un ambient cordial i respectuós, juganer i íntim. D'aquesta trobada surten amistats sinceres, curiositat per la creació dels altres, la qual cosa ja ens està portant a col·laboracions i sinergies creatives.


Tot el que es referís a l'organització ha sigut meravellosament portat per la Pepa Pasamón, qui va estar amable, simpàtica, efectiva i clau per establir la calidesa de l'estada. La seva feina mereix, sense dubte, tota la consideració, perquè poques vegades es troba a algú amb aquest esperit facilitador. La qualitat de les habitacions, el menjar i la bona disposició del personal de l'hotel també són qüestions a agrair.

Per últim cal dir que, davant la bellesa d'aquestes fagedes i boscs, no només he tingut l'oportunitat de tirar endavant amb el projecte que teníem en marxa, també m'he sentit inspirada cap altres escriptures. Llavors crec que aquesta residència ha sigut un niu creatiu i, a la vegada, un llavorer de futur.

Tant de bo aquesta esplèndida i necessària iniciativa, donar als escriptors temps per a la seva creació, continuï com un referent, ja que és així com es fa cultura.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"