Estades individuals / Olot

CARLOS GÁMEZ PÉREZ

Del 24 d'octubre de 2023 al 31 d'octubre de 2023

CARLOS GÁMEZ PÉREZ
Escriptor i investigador
Sant Joan Desvalls, Girona

Biografia

Carlos Gámez Pérez (Barcelona. 1969) és professor associat a la UB i escriptor. Ha cursat el màster en creació literària per la UPF. L’any 2012 va guanyar el premi Cafè Món pel llibre de relats 'Artefactos' (Sloper). L’any 2018 va publicar la novel·la 'Malas noticias desde La Isla' (Katakana, 2018). Els seus contes han estat seleccionats per diverses antologies. A l’àmbit acadèmic, és professor associat al Departament d’Educació Literària i Lingüística i Didàctica de les Ciències Experimentals i de la Matemàtica, de la Universitat de Barcelona. Ha publicat un assaig acadèmic sobre ciència i literatura espanyola: 'Las ciencias y las letras: Pensamiento tecnocientífico y cultura en España' (Editorial Academia del Hispanismo, 2018). Forma part d’un grup de recerca en Humanitats Digitals, i participa a un projecte de recerca sobre discursos de la natura al segle XX, on treballa l’obra de Miguel Delibes.

Projecte

A Faberllull Olot treballaré en el projecte “Naturaleza y cambio”, un assaig creatiu que s’estructura al voltant de la vida i l’obra de Delibes, però enceta un constant diàleg amb moltes obres, tan literàries com artístiques o cinematogràfiques, i amb el pensament. L’assaig passa revista a conceptes com natura, medi ambient, ruralitat, progrés o caça, entre d’altres. L’anàlisi de la producció cultural contemporània des d’una perspectiva transnacional i transcultural té un pes molt important al projecte, però també la relació d’aquestes idees amb els moviments en defensa del món rural i la natura, i la conscienciació davant del canvi climàtic.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"