Estades individuals / Olot

KATERYNA KROKHA

Del 13 de setembre de 2023 al 21 de setembre de 2023

KATERYNA KROKHA
Vídeo artista i escriptora
Ucraïna

Biografia

Kateryna Krokha treballa al sector audiovisual a Ucraïna. Va estudiar Sociologia i Literatura Angloamericana. Treballa com a editora de vídeo des de fa 5 anys i també s'ha provat com a operadora de vídeo i directora. Per a les seves obres, utilitza una combinació de diferents arts. En la majoria dels casos, es tracta d'una combinació de vídeo i textos. Però a vegades pot ser separat. Amb l'ajuda d'aquests mètodes, explora l'entorn i sí mateix per construir històries.

Projecte

Aquests paisatges són tan inusuals per a mi" -va dir el meu interlocutor de l'oest quan vaig ensenyar una foto de casa meva. Aquesta frase emfatitza la sensació que em persegueix quan penso: "Qui soc o d'on vinc?" L'objectiu és per crear una memòria/text basat en el metratge que vaig gravar quan estava a casa i crear un objecte d'art (2-3 minuts). Vaig néixer a la part oriental d'Ucraïna, a la regió de Donetsk. Aquesta zona és industrial i poc explorada. Vaig créixer allà, vaig estudiar i vaig treballar, fins i tot en aquestes condicions em costa descriure. Aquesta regió va patir el colonialisme i ara pateix l'artilleria russa per ser esborrada de la faç de la terra. Estic davant de noves preguntes. : "Què era el meu i quina part de la identitat m'han robat els agressors?". Vull poder tornar a casa en qualsevol moment. Això em porta a recollir arxius, cartes dels avantpassats, pel·lícules, poemes i construir memòries artificials, per copsar alguna cosa. i preservar el meu passat. Intentaré reunir fragments trencats en un tot, tant com pugui.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"