Estades temàtiques / Investigar sobre guerra i teatre en l’escena actual / Olot

FABIENNE CRASTES

Del 16 d'octubre de 2023 al 23 d'octubre de 2023

FABIENNE CRASTES
Professora a la Universitat de Còrsega, Institut National Supérieur du Professeur et de l'Education (INSPE)

Biografia

Fabienne Crastes es va doctorar en llengües i literatures romanes a la Universitat de Perpinyà i actualment és professora titular a l'Institut National Supérieur du Professeur et de l'Education (INSPE) de la Universitat de Còrsega. És membre del laboratori LISA (Lieux, Identités, eSpaces et Activités) de la Università i del CRAE (Centre de Recerca en Arts Escèniques) de la UAB. En els darrers anys ha centrat la seva investigació en la dramatúrgia catalana contemporània com a espai alternatiu de reflexió sobre la construcció de la identitat, la relació amb l'altre i les diverses formes de poder que s'exerceixen a les nostres societats. Està especialitzada en els temes de la confrontació cultural, la integració de les veus del marge i, particularment, en les figures teatrals femenines de l'àrea mediterrània. També ha treballat sobre la noció de frontera en les dimensions espacial i metafòrica, així com en les dimensions lingüístiques amb projectes de traducció.

Projecte

La meva recerca sobre el tema de la guerra en el drama francès i en el drama francòfon del segle XXI em va fer preguntar-me primer sobre l'"altre lloc" de la guerra des d'una doble perspectiva, que és alhora espacial i temporal (guerra: quines guerres? Primera Guerra Mundial i La Segona Guerra Mundial, la guerra civil libanesa, els nombrosos conflictes als Balcans...). El meu corpus d'anàlisi se centrarà principalment en tres autors -Laurent Gaudé, Matei Vişniec, Wajdi Mouawad- així com en la creació recent de diverses obres col·lectives que qüestionen especialment el/s vincle(s) existent(s) amb la guerra i la colonització d'Algèria.

Durant la meva estada a Faberllul Olot faré una xerrada sobre el desenvolupament de la investigació sobre la violència política al teatre italià contemporani. Dirigiré un dels grups de lectura sobre un text triat en relació amb el tema estudiat i, entre altres activitats, participaré en un debat sobre les referències teòriques. Amb tot el grup, constituirem les bases per a la construcció de la Xarxa Internacional d'Investigadors Teatrals d'Amèrica Llatina i Europa.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"