Conferència de Fabienne Crastes

dimarts, 17 / d’octubre / 2023 , Olot

Conferència de  Fabienne Crastes

Conferència de Fabienne Crastes

Amb la conferència de la professora universitària Fabienne Crastes «Po-ètiques de la guerra en el teatre de Matéi Visniec, Laurent Gaudé i Wajdi Mouawad: el teatre com a “camp de batalla”» avui han conclòs les activitats del segon matí de l’estada «Guerra i teatre al segle XXI».

La premissa de la conferència consisteix en: plantejar la qüestió de la guerra és plantejar la qüestió del relat. Crastes proposa una reflexió sobre la «narració de la/les guerra/guerres del moment des del teatre», a partir de les obres de Matéi Visniec, Laurent Gaudé i Wajdi Mouawad, i a la vegada mira de posar de manifest les característiques i les singularitats d’uns «relats» anti-heroics que es desenvolupen des d’una perspectiva doble, desde un moviment pendular entre actualització i «essencialització», història i mite, fragmentació i vincle, sincronia i diacronia, pluralitat i unitat. Sembla que en els textos s’elaboren unes po-ètiques de la guerra que incorporen les oposicions i les paradoxes, en un intent per assumir la Història en la seva dimensió catastròfica, privilegiant el sentit de l’humà i afirmant la necessitat de superioritat de la paraula.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"