Estades temàtiques / Investigar sobre guerra i teatre en l’escena actual / Olot

SANDRA ORTEGA

Del 16 d'octubre de 2023 al 23 d'octubre de 2023

SANDRA ORTEGA
Investigadora, directora de teatre i actriu
Bogotá (Colòmbia)

Biografia

Sandra María Ortega és investigadora d’arts dramàtiques, directora de teatre i actriu. Doctora en Estudis Teatrals per la Universitat Autònoma de Barcelona UAB i professora de teatre i estudis artístics a l’Escola d'Arts ASAB de la Universitat Distrital Francisco José de Caldas a Bogotà. Els seus principals temes d'investigació són els imaginaris polítics i les seves representacions; el cos, la història i la política del cos, i la crítica dramàtica i escènica de teatre contemporani. És membre de la línia d'investigació Estudis crítics de les corporeïtats, les sensibilitats i les performatividades. Alguns dels seus escrits i publicacions són: Del paraíso al matadero (2020), Geografías del cuerpo híbrido en las representaciones del teatro colombiano contemporáneo (2019), Coragyps sapiens: una propuesta de revitalización y reconstrucción simbólica del cuerpo social desde el teatro (2018), La figura del "cuerpo animal" en el teatro sociohistórico contemporáneo colombiano (2017). Com a actriu, ha participat en destacats festivals internacionals de teatre a Espanya, França, el Regne Unit, el Brasil, Xile i Veneçuela. A més, ha guanyat diversos premis, els més rellevants: "Tucán de Oro, FIT", Cádiz, Spain 1993; "Reconocimiento de la UNESCO, FIT", Bogotá, 1994; "XXXIV Salón Nacional de Artistas", Bogotá, 1992.

Projecte

En els últims anys, he centrat el meu interès en els mecanismes poètics de teatre per narrar fora mida -els fets més atroços de la violència política al meu país-, d'aquí neix el meu llibre Of Men and Beasts. Durant la meva estada a Faber treballaré al costat d’investigadors d'Amèrica Llatina i Europa en la discussió sobre la violència política i la seva relació amb el teatre, els seus referents teòrics i la creació d'una xarxa d'investigació sobre el tema, la xarxa RITLE (Xarxa d'Investigadors de Teatre Llatinoamericà i Europeu). Impartiré una conferència sobre la violència política al teatre colombià contemporani i faré una lectura de l'obra sobre aquest tema. A més, treballaré juntament amb el Dr. Francesc Foguet en l'organització del primer congrés sobre violència política i teatre que tindrà lloc a Bogotà a l'octubre de 2021.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"