Estades temàtiques / Investigar sobre guerra i teatre en l’escena actual / Olot

FRANCESC FOGUET I BOREU

Del 16 d'octubre de 2023 al 23 d'octubre de 2023

FRANCESC FOGUET I BOREU
Professor universitari
Bellaterra, Universitat Autònoma de Barcelona

Biografia

Doctor en Filologia Catalana per la UAB, és professor de literatura catalana i Estudis Teatrals d’aquesta universitat. S’ha especialitzat en l’estudi del teatre català contemporani. Ha publicat diversos llibres sobre el període de la guerra i la revolució de 1936-1939, entre els quals destaca 'Teatre, guerra i revolució. Barcelona, 1936-1939' (2005, Premi Crítica de "Serra d’Or" d’Investigació en Humanitats 2006). També és autor de diversos llibres sobre l’actriu catalana Margarida Xirgu. En aquests darrers anys, ha publicat 'El teatro catalán en el exilio republicano de 1939' (2016), 'Maria Aurèlia Capmany, escriptora compromesa (1963-1977)' (2018), i, amb Sharon Feldman, 'Els límits del silenci. La censura del teatre català durant el franquisme' (2016). És membre del Grup d’Estudis d’Història de la Cultura i dels Intel·lectuals (UB) i del Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democràcies (UAB).

Projecte

Debatrem com l’escena del segle XXI reflecteix les guerres contemporànies i com des del teatre podem comprendre millor el món actual.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"