Estades individuals / Olot

LAURA RUBIO GALLETERO

Del 15 de maig de 2023 al 21 de maig de 2023

LAURA RUBIO GALLETERO
Dramaturga, docent i investigadora
Madrid

Biografia

Prepara la seva tesi doctoral sobre dramatúrgia femenina i maternitat a l'Institut d'Investigacions Feministes, UCM.

Titulada en Direcció d´Escena i Dramatúrgia per l´Escola Superior d´Art Dramàtic de Madrid.

Llicenciada en Història de l'Art per la Universidad Complutense de Madrid.

Cofundadora de la primera companyia teatral. Jo/la Pitjor de totes i de Produccions Sra_Rojo amb la que va ser finalista als Premis Max 2022 pel seu espectacle En tránsito.

Com a autora ha estrenat a Espanya, Argentina, Grècia, EUA i Regne Unit tant en teatres públics com del circuit off.

Els seus textos han estat traduïts i publicats en espanyol, anglès, grec i gallec amb Ediciones Antígona, Éride, Sgae, entre d'altres.

Alguns de les seves obres es representen amb assiduïtat com El sostre de vidre, Ensorrament o Menjar per a porcs.

Imparteix formació en creació literària, dramatúrgia i estudi de gènere a Universitats com ESAD i TAI, i en centres privats.

Projecte

A la residència treballaré sobre el text Yo no soy Ana Orantes que explora l'evolució de la violència contra les dones en aquests darrers vint-i-cinc anys a partir de l'assassinat d'Ana Orantes a mans del seu marit el 1997, i el revulsiu públic que va suposar per a aquest el seu testimoni en un programa de Canal Sud on denunciava públicament quatre dècades de maltractament. Després d'un procés intens de documentació i d'entrevistes a persones relacionades amb l'Anna, amb altres dones víctimes i amb l'elaboració de la Llei del 2004 escriuré aquest text que ens pregunta si hem canviat respecte a la violència durant aquest temps.

L'obra s'estrenarà a Melilla durant el juliol del 2023 per la productora La Vidriera teatre.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"