Estades individuals / Olot

KMAR DOUAGI

Del 15 de maig de 2023 al 21 de maig de 2023

KMAR DOUAGI
Artista, fotògrafa, artista visual i artista multidisciplinària
París, Tunisia

Biografia

Kmar Douagi va néixer a Tunis el 1996 i va desenvolupar una passió primerenca per la fotografia, que va ser alimentada encara més per un incident traumàtic. Amb el temps, la pràctica fotogràfica de Kmar ha anat evolucionant i ara la defineix com a artista. Té una capacitat notable per captar amb sensibilitat la presència física i espiritual dels seus subjectes en imatges crues i íntimes. Les fotografies de Kmar documenten la vida quotidiana d'humans a l'atzar, amb un enfocament particular a les comunitats LGBTQ de Tunísia. El seu treball retrata la veritat nua de les seves experiències, destacant la seva resiliència i humanitat. Com la lluna, la personalitat de Kmar té dues facetes, conegudes comunament pel seu angle radiant desbordant de llum, també n'amaga una de més profunda i secreta. Un contrast de força i fragilitat que la defineix bé i que trobem en la seva obra, els seus colors i la seva percepció del món. Entre el simple i el complex, el cru i el sofisticat, el cru i el poètic, el pacífic i l'anàrquic, una barreja d'extrems harmònics, això és el que aconsegueix transmetre a través del seu objectiu. L'obra de Kmar és una barreja constant entre dos oposats, aquesta dualitat és la mateixa riquesa de la seva obra.

Projecte

Com que la meva obra és principalment autobiogràfica, i molt íntima. Intentaré explorar la meva pròpia intimitat i com m'ha afectat la meva ruptura més recent i la manera com percebo la vida. Treballaré com transcriure un trauma o una ferida emocional en una obra d'art perquè es curi. M'agradaria que aquest projecte fos una forma de llibre o fanzine, en paper, quelcom palpable.

La meva experiència a Faber va ser extraordinària. Estic aclaparada per la bellesa d'aquesta ciutat, pel fet que sigui tan poc coneguda. La llum és fantàstica, els volcans són una gran inspiració. Faber va ser un moment de relaxació i creació absoluta, vaig poder carregar les piles i només pensar en el meu art durant una setmana. Pepa va ser increïblement amable i servicial. També vaig conèixer artistes increïbles d'arreu del món dels quals vaig poder conèixer diferents cultures i maneres d'entendre la vida. Gràcies, Faber per passar-nos-ho tant bé, segur que tornaré a Olot.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"