Estades individuals / Olot

ROBERTO MARIA MONGARDINI

Del 15 de maig de 2023 al 21 de maig de 2023

ROBERTO MARIA MONGARDINI
Pianista i compositor especialitzat en música clàssica
Itàlia

Biografia

Roberto Maria Mongardini, nascut a Roma, Itàlia, el 23/7/2000. Pianista i compositor especialitzat en música clàssica, contemporània i de cinema. Inicia la seva formació musical l'any 2005 com a pianista. Va assistir a la secció de música de l'escola secundària "G.G. Belli", a l'institut musical "Farnesina", al Conservatori Pre-acadèmic "Santa Cecilia" amb Massimo Spada per a piano. Va estudiar composició amb Ferdinanzo Nazzaro al Conservatori Acadèmic "Santa Cecilia" (Grau 2018 110/110 cum laude), amb Nadir Vassena i Giovanni Verrando al Conservatori Suïssa Italiana (Lugano) (Màster 2021) i al Centre de Cinematografia Experimental (CSI). Música de cinema). Va assistir a cursos de perfeccionament amb compositors com Alessandro Solbiati, Ivan Fedele, Philippe Manoury, Marco Stroppa. Va fer concursos internacionals i la seva música es va tocar a Itàlia, Espanya, Ucraïna i Suïssa.

Projecte

El meu projecte implica una anàlisi instrumental i musicològica dels aspectes harmònics/melòdics de la cultura catalana. El meu objectiu és fusionar els orígens culturals amb la tecnologia moderna, aportant el passat mitjans tecnològics contemporanis.

Harmonies Unleashed: Una immersió artística a Faberlull

Vull donar les gràcies a Faberllull per la meravellosa experiència que m'ha donat.

Vaig tenir l'oportunitat d'estudiar sense molèsties en un ambient tranquil i estimulant.

Permetent-me conèixer gent de diferents cultures, amb diferents experiències i amb una mentalitat molt oberta.

Olot és una ciutat magnífica caracteritzada per una tranquil·litat que no es pot trobar en cap altre lloc, envoltada de natura.

Faberllull sap com posar-te a gust satisfent totes les teves necessitats.

Vaig poder treballar en les meves cerques de so.

Cada dia de la meva estada a Olot es van posar a la meva disposició un piano i alguns altaveus i vaig poder mantenir el contacte amb l'instrument.

Vaig poder treballar els processos de transducció del gest en companyia de persones que em van estimular des de diferents punts de vista gràcies als mestres de les diverses disciplines que m'envoltaven.

Durant la meva estada a Faberllull, vaig aprofundir en la meva recerca sobre paisatges sonors, explorant la intricada relació entre so i espai. El serè entorn d'Olot va ser el teló de fons perfecte per a les meves contemplacions, ja que em vaig poder submergir en la natura i inspirar-me en la seva harmoniosa simfonia.

Les converses atractives amb altres residents van generar noves idees i van desafiar els meus prejudicis. Junts, vam explorar els límits de les nostres disciplines respectives i vam descobrir noves aproximacions als nostres esforços artístics.

Quan la meva etapa a Faberllull s'acabava, no vaig poder evitar sentir un immens agraïment per l'experiència inoblidable que em van oferir. Les amistats forjades i els coneixements adquirits continuaran configurant el meu viatge artístic durant els propers anys. Faberllull s'ha convertit realment en una segona casa, un santuari on la creativitat prospera i els límits es dissolen.

Agraeixo sincerament a tot l'equip de Faberllull pel seu suport, passió i dedicació inquebrantables. Han creat un refugi per a artistes com jo, on les idees floreixen, les col·laboracions floreixen i el creixement artístic no té límits.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"