Estades individuals / Olot

LARYSA ANDRIIEVSKA

Del 15 de maig de 2023 al 21 de maig de 2023

LARYSA ANDRIIEVSKA
Traductora, periodista i editora
Ucraïna

Biografia

Larysa Andriievska és una traductora, periodista i editora ucraïnesa. Treballa en els camps de la gestió de projectes i la traducció artística, investiga el teatre de l'absurd polonès i l'últim drama. Supervisa l'edició, la traducció, el teatre i els projectes socioculturals transfronterers. Pertany a l'Associació Nacional de Professionals del Teatre d'Ucraïna, així com a l'Associació Internacional de Traductors. Va participar en programes de beques i residències a Polònia, Letònia, Hongria, Suïssa, etc. Va ser guardonada amb els premis de la revista literària "Courier of Kryvbas", l'Ambaixada de Polònia a Ucraïna (per la traducció de les novel·les de Boleslaw Prus) . Les seves traduccions d'obres de Witold Gombrowich i Zbigniew Herbert van ser nominades al màxim premi nacional per a traductors que portava el nom de Maksym Rylsky. Tradueix de l'anglès, bielorús, polonès i rus. Ha traduït obres de Stanislaw Ignacy Witkiewicz, Witold Gombrowicz, Zbigniew Herbert, Maria Konopnicka, Stanislaw Lem, Kornel Makuszynski, Slawomir Mrozek, Boleslaw Prus, Tadeusz Rozewicz i molts altres.

Projecte

L'objectiu general del meu projecte és la traducció de la llengua polonesa a l'ucraïnès, així com l'estudi científic de les obres de Sławomir Mrożek, les obres de les quals tenen una llarga i exitosa història de traduccions i produccions teatrals a Espanya. Veig com un dels principals objectius del meu projecte és investigar les literatures dels Països Catalans, poc conegudes al meu país, com la literatura de Catalunya, o completament desconegudes, com la literatura d'Andorra. La meva traducció amb prefaci es publicarà el desembre de 2023 dins de la "Col·lecció teatral" a l'Editorial Anetta Antonenko, on gestiono la sèrie "Col·lecció teatral", així com altres projectes, així com la seva àmplia promoció als teatres d'Ucraïna . També es publicaran en aquesta editorial 4 obres d'autors catalans que seleccionaré. El resultat a llarg termini hauria de ser més publicacions d'autors de Catalunya i Andorra

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"