Estades temàtiques / Residència de guions-I-b / Olot

YOUSRA TOURI EL MANSOURI

Del 22 de maig de 2023 al 26 de maig de 2023

YOUSRA TOURI EL MANSOURI
Guionista
Vic

Biografia

De branques catalanes i arrels nord-africanes, és graduada en Educació Social a la Universitat de Vic i activista. Intenta tenir una forta presència a les xarxes socials, i realitza formacions, conferències i col·laboracions escrites en diferents mitjans sobre el feminisme i l'antiracisme. La seva passió pel cinema la portar a implicar-se, des de fa sis anys, al Festival de Cinema Oriental de Vic. Entre la pedra i el martell és el seu primer guió de llargmetratge.

Projecte

Treballaré en el projecte que porta per títol Entre la pedra i el martell, juntament amb Àlex Lora Cercós. Entre la pedra i el martell explica la història d’en Pol Khaled, un noi de Ripoll d'uns 20 anys, de pare marroquí i mare catalana, i amb una identitat complexa. Ambientat al 2017, el film s’endinsa en alguns esdeveniments que conviden a reflexionar sobre la naturalesa dels atemptats que van succeir aquell mateix any a Barcelona i Cambrils. La nostra motivació és fer una pel·lícula que, sense jutjar, convidi a obrir preguntes i a teixir ponts.

DESCANS VERD

És una mica contradictori pensar que per treballar s'ha de descansar, però són conceptes que van lligats de la mà. L'experiència a Faber és un descans del xiuxiueig del quotidià, d'aquest soroll de ciutat que tenim tan normalitzat, és una pausa als ritmes frenètics del dia a dia. Faber per a mi ha estat l'experiència de poder-me centrar en l'escriptura i, també, en el procés de reflexionar cada paraula que es deixa segellada en paper. Poder gaudir de l'estada d'un espai acollidor, amb professionals que acompanyen i sostenen part del procés de creació del guió i un bon ambient on desenvolupar i fluir en l'escriptura.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"