Estades individuals / Olot

CLÀUDIA BARBERÀ MIRÓ

Del 13 d'abril de 2023 al 17 d'abril de 2023

CLÀUDIA BARBERÀ MIRÓ
Cinematògrafa, il·lustradora i artista pedagògica
Barcelona

Biografia

Llicenciada en Comunicació Audiovisual al Col·legi Pompeu Fabra, Màster en Cinematografia a l'ESCAC, estudis d'Educació Social a la UOC i actualment Màster en Recerca Educativa al Col·legi Autònom de Barcelona, on s'especialitza en la intersecció de l'art i l'educació.
Ha treballat com a directora de fotografia en diversos documentals (La distància dels noms, Allunatge) i vídeos de dansa, i com a dissenyadora d'il·luminació en diverses peces escèniques (amb companyies de dansa com Kernel Dance Theatre o coreògrafes com Clàudia Mirambell), així com també en diversos platós audiovisuals per a diferents peces escèniques (mare de Sucre, Clàudia Cedó).
Ha treballat com a gravadora gràfica per a institucions com el Teatre Nacional de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i Xamfrà. El 2018, va cofundar l'Associació Audiovisual i Educativa Nadir amb l'objectiu de promoure els mitjans audiovisuals crítics a l'educació formal.

Projecte

El nostre projecte actual, IDIL·LI proposa una revisió històrica del sentiment de nostàlgia per la natura, fent una mirada crítica a la situació actual de canvi global. El projecte es basa en la relació històrica entre els éssers humans i el regne vegetal, resseguint els orígens de les representacions romanticitzades i nostàlgiques de la natura i especulant amb formes alternatives de relació.

Part de la recerca i redacció que tenim previst desenvolupar durant la nostra residència a Faberllull inclourà: la revisió de les dades recollides en col·laboració amb el CREAF (centre públic de recerca dedicat a l'ecologia terrestre i el canvi global); realitzar una observació activa del paper de les espècies vegetals a l'espai públic; i escriure i dissenyar intervencions artístiques per a l'espai públic; entre altres.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"