Estades temàtiques / Més enllà de la ciutat creativa: gestió de les arts, la cultura i els espais locals / Olot

JORDI PASCUAL I RUIZ

Del de de al de de

JORDI PASCUAL I RUIZ
Coordinador de la Comissió de Cultura d’UCLG i professor a la Universitat de Girona
Barcelona, Catalunya

Biografia

Jordi Pascual és el coordinador de la Comissió de Cultura de l'organització mundial de Ciutats i Governs Locals Units (UCLG, per les seves sigles en anglès). El treball de la comissió es basa en les Culture 21 Actions, un conjunt d'eines molt complet, basat en els drets culturals, sobre la cultura a les ciutats sostenibles. La comissió organitza un premi mundial i una cimera biennal, gestiona una base de dades única de bones pràctiques i promou una sèrie de programes d'aprenentatge i de desenvolupament de capacitats per a les ciutats. Com a coordinador de la comissió, està implicat en la campanya mundial #culture2030goal, que defensa el paper dels factors i actors culturals a l'Agenda 2030 de les Nacions Unides i als Objectius de Desenvolupament Sostenible. En Jordi és doctor en Drets Culturals en el Desenvolupament Sostenible (Universitat de Girona) i imparteix classes sobre drets culturals i globalització (Universitat de Girona i Universitat Oberta de Catalunya).

Projecte

Donar suport a l'anàlisi del Dr. Gilmore sobre la ciutat creativa. Suggerir que aquest concepte mai ha funcionat a les perifèries i plantejar el seu biaix colonial. El concepte correspon a un període de globalització que probablement acabarà aviat. Qui i per què va donar suport al moviment de la ciutat creativa? Per què es va abandonar el marc dels drets humans (al 1996-1998)?

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"