Estades individuals / Olot

ANTONI MATA DAMUNT

Del 16 de gener de 2023 al 23 de gener de 2023

ANTONI MATA DAMUNT
Escriptor i guionista
Sabadell

Biografia

Escriptor i guionista. Té una llarga trajectòria en televisió d’entreteniment en programes de màxima audiència reconeguts amb diversos premis de l’Acadèmia de Televisió. L’humor ha estat constant en la seva obra literària (Alienació mental transitòria, Premi Caterina Albert 2006; Momentos poco estelares de la humanidad, 2013) fins a l’arribada de la seva primera novel·la, Nascuts per ser Breus (2020). És una distopia que emmiralla i despulla amb cruesa l’individualisme de la societat capitalista. La novel·la va guanyar el Premi Joaquim Ruyra de 2019 i ha estat reconeguda pels lectors amb el Menjallibres i el Protagonista Jove de 2022. En els darrers anys, Mata intenta combatre el sistema econòmic com a director de continguts i comunicació de la fintech comunitària catalana 11Onze. La irrupció d’11Onze ha estat reconeguda als The Webby Awards, als Vega Awards, als UX Design Awards i ha merescut un ADG-Laus de Bronze.

Projecte

Durant la meva estada treballaré en la segona part de Nascuts per ser Breus. Es dirà L’alè dels llaurats i explorarà els límits de la deshumanització de l’ésser humà, què és capaç de suportar i com l’horitzontalitat i l’empatia són les eines clau de qualsevol revolució per a un món més just. Per a mi, l’objectiu d’aquestes novel·les (que s’allunyen tant de l’humor) és la mobilització. Busco un activisme literari que encengui el lector i, progressivament, ens faci passar a l’acció col·lectivament.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"