Estades temàtiques / Teatre basat en la investigació, pedagogia i diversitat / Olot

ESTHER URIA IRIARTE

Del 20 de març de 2023 al 27 de març de 2023

ESTHER URIA IRIARTE
Doctora en Educació, professora, investigadora i artista
Renteria (Guipúscoa, Espanya)

Biografia

Esther Uria Iriarte és doctora en Educació. Ha obtingut el Premi Extraordinari de Doctorat per la seva tesi sobre el teatre com a recurs pedagògic per fomentar la convivència en el context de l'educació secundària. A més d'haver desenvolupat la seva carrera com a actriu professional de teatre, cinema i televisió, és llicenciada en Educació Especial i Psicopedagogia. Actualment, és professora de Ciències de l'Educació a la Universitat del País Basc i és membre del grup de recerca GANDERE (Gender Socialization and Educational Contexts). Actualment, imparteix formació amb relació al teatre i el drama a l'educació. Ha publicat diversos articles en revistes internacionals relacionats amb aquesta línia de recerca.

Des del 2017, també dirigeix el projecte educatiu i artístic «Formar part del procés creatiu», impulsat per la Unió d'Actors Bascos i finançat per la Diputació de Guipúscoa i Biscaia.

Projecte

L'objectiu del nostre temps proposat a Faberllull, a Olot, és treballar col·lectivament en un projecte emergent que integri l'estètica i l'art del teatre professional en entorns pedagògics, acadèmics i comunitaris. A través d'aquest treball, explorarem maneres específiques d'implicar i activar el públic amb eficàcia mitjançant un ric diàleg estimulat pel treball basat en el teatre que se centra en temes socials actuals com ara la salut mental, o l'equitat, la diversitat i la inclusió. Volem aprendre els uns dels altres i aprofitar els coneixements i els compromisos de les altres persones en favor de l'equitat social i sanitària.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"