Estades temàtiques / Teatre basat en la investigació, pedagogia i diversitat / Olot

JOËLLE ADEN

Del 20 de març de 2023 al 27 de març de 2023

JOËLLE ADEN
Professora titular d'ensenyament lingüístic i artístic
París, França

Biografia

Joelle Aden és professora titular de la Facultat d'Humanitats i Ciències

Socials de la Universitat París-Est Créteil. Dirigeix, LANGUENACT, grup dins d'IMAGER. La seva recerca està en línia amb l'acció de Francisco Varela (neurofenomenologia) i se centra a desenvolupar els vincles entre les ciències de l'educació, especialment entre els llenguatges i l'actuació (teatre, dansa i cinema). Investiga la noció de «cos que parla a través del moviment» (Lecoq) i explora una metodologia transdisciplinària que implica la corporalitat i les emocions en la formació de professors i artistes educadors.

Amb el seu equip, està desenvolupant una metodologia transdisciplinària per incorporar la crisi ecològica global actual. Tesis doctorals sota la seva direcció i vincles entre l'ensenyament artístic i lingüístic.

Projecte

Elaboraré un projecte internacional de formació representada a través de les ciències basat en el respecte pels éssers vius. Escriuré una convocatòria per reclutar un equip multidisciplinari que crearà i oferirà seminaris de doctorat per a professionals híbrids i reunions anuals. Reunirà fenomenòlegs, neurocientífics, especialistes en educació de persones adultes i artistes de diferents universitats. Aquesta formació es basarà en l'experiència Art'Enact , duta a terme el 2019 a la Universitat París-Est. Aquesta residència també és una oportunitat per a l'experiment del projecte editorial de l'Art'Enact (un enfocament representatiu a través de les arts).

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"