Estades temàtiques / Teatre basat en la investigació, pedagogia i diversitat / Olot

GEORGE BELLIVEAU

Del 20 de març de 2023 al 27 de març de 2023

Biografia

George Belliveau és professor d'Educació Teatral al Departament d'Educació Lingüística i Alfabetització de la Universitat de la Colúmbia Britànica (UCB), Canadà. Durant les dues últimes dècades, la seva beca s'ha centrat en el teatre basat en la investigació, on, amb un equip d'artistes i investigadors, ha codesenvolupat obres de teatre inspirades en projectes de recerca finançats. El seu darrer llibre coeditat amb G. W. Lea, Contact!

Unload: Research-based theatre with military veterans (2020), explora un projecte amb veterans militars, artistes i consellers. L'obra teatral i les adaptacions s'han representat més de 40 vegades, davant del públic del Canadà, Regne Unit i d'Austràlia. Un altre projecte de llibre recent amb Lea, Research-based Theatre: An Artistic Methodology (2016), explora una varietat de projectes internacionals que utilitzen el teatre per examinar qüestions socials molt importants. És un actor format (amb enfocament Stanislavsky & Lecoq) i ha participat en més de 100 produccions teatrals com a actor, director o dramaturg. Va ser inclòs al College of the Royal Society of Canada (2017).

Projecte

Com a grup d'educadors de teatre, un objectiu col·laboratiu de la nostra setmana junts a Olot és explorar projectes de recerca que integrin l'estètica i l'art del teatre en entorns pedagògics, acadèmics i comunitaris. Parlarem de projectes basats en el teatre que aborden problemes socials actuals i de com aquestes iniciatives creatives fomenten eficaçment un diàleg ric i possibles canvis positius.

Amb altres companys, coeditaré un número especial d'una revista que recollirà totes les veus dels participants de la nostra residència Faberllull Olot sobre el tema del teatre basat en la recerca.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"