Estades temàtiques / Teatre basat en la investigació, pedagogia i diversitat / Olot

GEORGE BELLIVEAU

Del 20 de març de 2023 al 27 de març de 2023

Biografia

George Belliveau és professor d'Educació Teatral al Departament d'Educació Lingüística i Alfabetització de la Universitat de la Colúmbia Britànica (UCB), Canadà. Durant les dues últimes dècades, la seva beca s'ha centrat en el teatre basat en la investigació, on, amb un equip d'artistes i investigadors, ha codesenvolupat obres de teatre inspirades en projectes de recerca finançats. El seu darrer llibre coeditat amb G. W. Lea, Contact!

Unload: Research-based theatre with military veterans (2020), explora un projecte amb veterans militars, artistes i consellers. L'obra teatral i les adaptacions s'han representat més de 40 vegades, davant del públic del Canadà, Regne Unit i d'Austràlia. Un altre projecte de llibre recent amb Lea, Research-based Theatre: An Artistic Methodology (2016), explora una varietat de projectes internacionals que utilitzen el teatre per examinar qüestions socials molt importants. És un actor format (amb enfocament Stanislavsky & Lecoq) i ha participat en més de 100 produccions teatrals com a actor, director o dramaturg. Va ser inclòs al College of the Royal Society of Canada (2017).

Projecte

Com a grup d'educadors de teatre, un objectiu col·laboratiu de la nostra setmana junts a Olot és explorar projectes de recerca que integrin l'estètica i l'art del teatre en entorns pedagògics, acadèmics i comunitaris. Parlarem de projectes basats en el teatre que aborden problemes socials actuals i de com aquestes iniciatives creatives fomenten eficaçment un diàleg ric i possibles canvis positius.

Amb altres companys, coeditaré un número especial d'una revista que recollirà totes les veus dels participants de la nostra residència Faberllull Olot sobre el tema del teatre basat en la recerca.

Connexions enriquidores durant la residència del grup de teatre basat en la investigació

La residència del grup 2023 Research-based Theatre Faberllull va proporcionar una oportunitat curada i estructurada per reflexionar en profunditat sobre la metodologia de recerca amb col·laboradors tant antics com nous. El grup de 14 persones va participar en converses diàries al matí i en debats a la tarda que van proporcionar una plataforma per considerar els fonaments teòrics de la metodologia, així com veure alguns exemples emergents en acció. Les activitats i reflexions en grup van ser especialment útils per fomentar el sentit de comunitat i col·laboració. Les activitats de divulgació i la participació dels nostres col·legues catalans i espanyols ens van permetre conèixer millor la cultura, les identitats i les llengües locals. Marxem amb els nostres pous creatius reabastits i alimentats per noves i renovades amistats.

Vet aquí algunes reflexions sobre l'experiència dels nostres participants durant la Residència:

" L'estada a FABERLLULL ha estat una experiència enriquidora. Ha estat fantàstic poder compartir impulsos formatius amb experts. Durant aquests dies ha estat possible pensar, analitzar i projectar les possibilitats del teatre a la investigació. Considero que ha estat una oportunitat per sumar compromisos de recerca, contemplar millores en leducació i contribuir al desenvolupament duna societat més civilitzada, justa i sostenible."

"La residència FABER ha estat un viatge que m'ha marcat, no sols professionalment, sinó també personalment. Ha suposat un espai de llibertat i confiança per compartir, reflexionar i fer preguntes que poden no tenir resposta; un espai per abraçar la nostra pròpia vulnerabilitat. Em sento molt agraïda per haver tingut el privilegi de viure un procés col·lectiu que m'ha acostat a mi mateixa."

"Faberllull representa un punt d'inflexió a la meva vida. Per què? Per trobar-me d'una manera tan intensa amb persones que utilitzen el seu temps i energia diàriament en el mateix que jo (usàvem diferents llengües, però tots parlàvem el mateix idioma). Per no sentir-me sol. Per aprendre de gent que en sap més que jo. Per atrevir-me a ser vulnerable. Perquè gràcies a aquesta setmana tinc la sensació d'haver pujat a un vaixell que em portarà a terres desconegudes. Faberllull: un espai i un temps, un punt de referència des del qual començar a entendre. "

"La residència a Faber va oferir al nostre grup un entorn inspirador, un espai de treball tranquil i abundant menjar. La residència va ser una oportunitat ideal per estrènyer les relacions dins una comunitat de pràctica. Personalment, en vaig sortir amb una sensació de renovació i afiliació dins aquest grup, que és una base necessària per a la col·laboració contínua. "

"La Residència Faberlull hi va haver temps per fer una pausa, respirar, escoltar, reflexionar i descobrir en un entorn extraordinari de cures. Vaig fer noves connexions i amistats que espero continuar desenvolupant en els mesos vinents i anys. Gràcies per aquesta extraordinària oportunitat de frenar per veure a les belles muntanyes de Catalunya. "

"Aquesta residència em va donar l'oportunitat de connectar profundament amb col·legues de tot el món, que utilitzen el teatre com a mètode de recerca i com a mitjà de gran difusió. Els tallers es van dissenyar a la perfecció perquè cadascú de nosaltres pogués aprofundir en els seus coneixements i desenvolupar la mateixa pràctica en camps afins. Les vetllades compartides ens van permetre conèixer millor l'ètica del treball dels altres, i el bell entorn ens va oferir l'oportunitat de continuar aquest desenvolupament mentre passejàvem. Vaig tenir l'oportunitat de refrescar el meu pensament i la meva pràctica i de desenvolupar la meva pròpia escriptura, i valoraré aquesta setmana única durant molt de temps. "

"Aquesta residència m'ha permès descobrir i debatre protocols de recerca basats al sud del teatre que són diferents dels que fem servir a casa, cosa que m'ha obert tot un ventall de possibles eines. Els seminaris de pràctiques van ser molt enriquidors. En contrast amb els nostres altres punts de vista crítics sobre les pràctiques dels uns i dels altres, hem pogut complexitzar els nostres enfocaments. En outre, j'ai pu apporter certains descendants de la residència pendant algunes jours d'études a France. També va parlar amb alguns col·legues i va planificar projectes d´interacció entre les nostres institucions. "

"Durant la setmana que vaig passar a FABER vaig tenir temps per treballar al meu llibre i per parlar i reflexionar amb altres col·legues sobre l'ampli camp del teatre basat en la investigació. Les instal·lacions de FABER ens van proporcionar un espai excel·lent per treballar i un entorn natural on explorar i inspirar-nos. Vaig començar la residència sentint-me molt cansada de la rutina diària de la meva feina, i la vaig deixar sentint-me molt plena i amb un renovat sentit de propòsit. "

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"