Estades temàtiques / Traducció de poesia catalana a l'hongarès i a l'inrevés / Olot

KATA ANDREA VARJU

Del 10 de març de 2023 al 16 de març de 2023

KATA ANDREA VARJU
Traductora, investigadora doctoral, professora
Hongria

Biografia

Kata Varju (1983, Pápa, Hongria) és traductora literària, tradueix del català, castellà i anglès a l’hongarès, és també professora d'idiomes i estudiant de doctorat de Literatura Hispànica (Universitat ELTE, Budapest, Hongria) i de Traductologia (Universitat de Miskolc, Hongria). De literatura catalana ha traduït, entre altres, Joan Sales, Maria Àngels Anglada i Milena Busquets. El tema de les seves tesis són Roberto Bolaño i la traducció d’elements culturals de la literatura catalana.

Projecte

Som quatre traductors que treballarem en la traducció de la poesia catalana contemporània a l'hongarès. Ens agradaria reunir una col·lecció animada i saborosa d'obres de joves poetes catalans (aprox. 7-8) i publicar-la a Hongria. També tenim un projecte a l'inrevés, arribem a Olot amb un munt de poesia hongaresa a mà traduïda al català i als tallers d'Olot ens agradaria polir les versions finals juntament amb els poetes en persona que visitaran cadascú. per un o dos dies.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"