Estades temàtiques / Traducció de poesia catalana a l'hongarès i a l'inrevés / Olot

KRISZTINA NEMES

Del 9 de març de 2023 al 17 de març de 2023

KRISZTINA NEMES
Traductora i professora assistent de traducció
Hongria

Biografia

Krisztina és una traductora literària que tradueix de l'anglès, francès, castellà i català. Mare de tres adolescents perilloses però encantadores, és una aficionada a la vida de les estacions que passen, el mar i la muntanya. La seva tesi doctoral d'història es va centrar a la història i la memòria en el mite de Mequinensa, tal com ho representa Jesús Moncada. Li agrada molt escoltar històries explicades per persones, llocs, imatges, fotos, novel·les i poesia. Va viure, estudiar i treballar a Hongria (Várpalota, Balatonfüred, Pécs, Budapest, Veszprém), França (París), Escòcia (Glasgow), Espanya (Barcelona, Olot). El seu lloc actual de residència és Veszprém, capital cultural europea 2023.

Projecte

Treballaré amb Dóra Bakucz, Balázs Déri i Gabriella Zombori en la traducció de textos catalans contemporanis. La idea és fer un panorama de Catalunya a través de la literatura, el teatre, l’assaig de ciències socials i la poesia. Cada un de nosaltres es dedicarà a un, dos, tres textos, i vam publicar el resultat en una nova revista literària PIM que està disposada a dedicar un suplement complet al tema de Catalunya. Esperem conèixer els autors i entrar en contacte amb la realitat catalana per poder inspirar-nos i alimentar-la.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"