Estades temàtiques / Cinema Lliure Connecta II / Palma
PAULA COMAS I GOMEZ
Del 7 de novembre de 2022 al 13 de novembre de 2022
Biografia
El 2018 codirigeix i coescriu El vent és això –que s'estrena internacionalment al festival Tallinn Black Nights –, un llargmetratge de ficció que neix com a iniciativa de l'IES Santiago Sobrequès, tutelat per Pere Vilà – qui també signa com codirector –, que reflexiona sobre els trastorns alimentaris i compta amb Laia Manzares, Àlex Brendemühl i Anna Alarcón. La pel·lícula va tenir una doble estrena nacional al Festival Temporada Alta i al D’A Film Festival de Barcelona. Actualment, està en fase de postproducció d'un curt documental que segueix la vida de diverses esportistes Connexions. Recentment, ha rebut una beca del Programa d'acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office, per a desenvolupar la seva Òpera Prima en solitari Resilients. A més, Comas ha fet de guionista, script i ajudant de direcció per a Pere Vilà en el seu llargmetratge de ficció Gangrena, ara en fase de postproducció. El setembre de 2022, Comas s'ha llicenciat en Comunicació a la Universitat de Girona.
Projecte
Connexions és la història de l’AIDA (23), una exesportista que tenia un futur prometedor en l’esport d’elit. Però una lesió molt greu la va retirar de les competicions, deixant enrere a les seves amigues i el centre d’alt rendiment. Amb els anys, va perdre el contacte amb elles, però un teixit de connexions farà que es retrobin d’una manera molt especial. L'estada a Faber treballaré nous aprenentatges sobre la distribució i la fase final de producció per posar-ho en pràctica a Connexions. A banda d’introduir noves tècniques artístiques i mètodes de treball que m’ajudaran a ampliar coneixements per a futurs projectes.
Durant l’estada a Faberllull Palma, volia treballar nous aprenentatges sobre la distribució i la fase final de producció per posar-ho en pràctica a Connexions. A més, volia introduir noves tècniques artístiques i mètodes de treball que m’ajudessin a ampliar coneixements per a futurs projectes.
A la residència es van realitzar dues masterclass de distribució i màrqueting, dues masterclass de producció, la presentació de projectes davant de professionals del sector i la masterclass amb la cineasta internacional.
Ser part de la Residència Connecta II m’ha obert les portes per conèixer i fer networking amb gent del sector, amb nous realitzadors que continuem units i actualment, creant projectes conjunts gràcies a la residència. A més, del valor afegit per al projecte d’haver participat en una residència abans de ser distribuït. I una bona mostra és el seguiment i la vinculació amb Faberllull en ser seleccionada per la residència d’Olot per continuar desenvolupant el meu llargmetratge, Resilients. D’altra banda, els coneixements que vaig adquirir a la residència m’han servit per continuar estudiant producció.