Estades temàtiques / Cinema Lliure Connecta II / Olot

LAIA FIOL SÁNCHEZ

Del 7 de novembre de 2022 al 13 de novembre de 2022

LAIA FIOL SÁNCHEZ
Estudiant Comunicació Audiovisual (UAB) i Interpretació (La Bobina)
Palma de Mallorca

Biografia

Mallorquina i nascuda el 2002 a Palma. Laia Fiol estudia tercer de Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona i segon d’Interpretació per a Teatre, Cine i Televisió a La Bobina, escola de teatre de Barcelona. Anteriorment, ha fet dos anys de teatre al Teatre Principal de Palma i dança clàssica durant 10 anys, dos d’ells al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca. És la cocreadora del podcast “Alter Ego”, junt amb Paula Mora. És la codirectora i coescriptora de l'adaptació cinematogràfica del poemari de Cecília Navarro, "La dona talaiòtica", amb el títol "Una Dona Bruta", estrenat el passat 11 d’agost a la Sala Rivoli de Palma de Mallorca. Aquest estiu ha dirigint el seu primer videoclip, de la cançó “Coratge”, per al grup de música mallorquí "Roada".

Projecte

Adaptació cinematogràfica del poemari "La dona talaiòtica" de Cecília Navarro, guanyador del Certamen de Poesia i Prosa Poètica Manel Marí 2021, publicat per El Gall Editor el 2022. A partir de quatre tipus d'escenaris diferents, desenvolupam tres històries individuals i personals per cada un de les protagonistes: la padrina (Júlia), la mare (Laia) i la filla (Bel). Amb el quart escenari, ajuntam i unim les tres històries mitjançant una conversació entre les tres dones. Ens centrem en la idea de la joventut, des de la visió femenina. A més, param especial atenció a les relacions i vincles que es creen entre padrina, mare i filla.

La meva experiència a la Residència Connecta ha estat molt enriquidora. Conèixer joves que tenen les mateixes ganes de dedicar-se al que tu estimes és, sense dubte, la millor part de tot. Sortir no només amb nous coneixements i motivació, també amb amics. A més, totes les professionals que ens han acompanyat durant la setmana han estat encantadores, professionals i ens han ensenyat moltíssim. És una experiència que recoman a tothom, especialment si ets estudiants i et sents una mica perdut o estancat... Aquí pots tornar a trobar la motivació fàcilment i tot i que pareix difícil, dedicar-se al cinema sí que és possible.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"