Estades temàtiques / Cinema Lliure Connecta II / Palma

MARINA RUEDA GARAU

Del 7 de novembre de 2022 al 13 de novembre de 2022

MARINA RUEDA GARAU
Directora, guionista i muntadora
Palma de Mallorca

Biografia

Marina Rueda és una jove directora, guionista i muntadora de Palma de Mallorca. Les seves obres es centren en retractar l'amor juvenil de forma diferent i més passional. Marina ha dirigit videoclips d'artistes locals com "Oh boy" de Licata, "Guerreres Colossals" de Gemma Mar, "ALFARO" de Mejunge i "30 anys" d'Anegats ft. Ombra. Paral·lelament, està a punt de publicar el primer episodi pilot de la seva mini sèrie de comèdia, titulada "Lola". A més, està en fase d'escriptura del seu primer curtmetratge "Los Silencios son bonitos", on reflecteix la sordera en adolescents i la seva gran problemàtica: la fase d'acceptació.

Projecte

Durant la meva estada a Faber, treballaré en el meu curtmetratge "Los silencios son bonitos". Aquest curtmetratge té com a temàtica l'acceptació de la sordera en adolescents, etapa on més prejudicis hi ha.

Sinopsis en castellà:

"Elena, una chica adolescente a quién le acaban de poner audífonos, tiene que pasar por una larga etapa de negación y con heridas de bullying por su sordera se ve totalmente metida en un estado de introversión. Este estado cambia cuando conoce a Olivia, que poco a poco le ayuda a sanar sus heridas del pasado y a superar uno de sus mayores miedos"

He volgut treballar en aquest curtmetratge, ja que és un tema que a mi m'ha tocat de ben a prop pel fet que em posessin audiòfons en plena adolescència. Poder treballar en aquest curtmetratge a la residència, és una gran oportunitat per poder cuidar i donar-li la qualitat que es mereix. A més, portar-lo a la pantalla gran, suposaria un final preciós per la meva etapa de negació i acceptació de la sordera.

Un xut d'inputs en plena crisi creativa.

Ser resident a la residència "Cinema Lliure Connecta 2022" ha estat un gran xut d'inputs molt atractius que m'han ajudat a superar la crisi creativa en la qual m'he trobava abans de formar-hi part.

Han estat set dies increïbles on he pogut compartir amb els altres residents les nostresinquietuds cinèfiles, els nostres projectes i on hem pogut fer una bona colla per futurs projectes.

El que més vull agrair tant als residents com als professionals que han fet possible l'existència d'aquesta residència, és haver pogut tenir un espai on poder escriure les 24 hores del dia i on he tingut en tot moment feedback constructiu. Dir també que l'estada a un hotel tan meravellós com el Saratoga, m'ha fet poder tenir moments de molt de relax i on la meva única preocupació era escriure.

A nivell més íntim i personal, la residència ha estat una gran eina d'autoajuda per poder superar el dol en el qual em trobo. Poder haver tingut l'oportunitat de fugir del meu dia a dia ha estat molt positiu. Dir també, que he perdut la vergonya de parlar dels meus projectes personals i gràcies a la gent de la residència, tinc l'autoestima més alta i moltes ganes de seguir compartint la meva veu.

Ara que he acabat aquesta residència, puc dir que no només he sortit amb un projecte més consolidat, sinó que he sortit amb xut de moltíssima creativitat i sobretot, me'n vaig coneguent a gent increïble amb qui desitjo tornar-me a trobar.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"