Estades individuals / Olot

FÀTIMA LLAMBRICH NÚÑEZ

Del 14 de novembre de 2022 al 24 de novembre de 2022

FÀTIMA LLAMBRICH NÚÑEZ
Periodista
L’Ametlla de Mar (Tarragona)

Biografia

És periodista i exerceix a Televisió de Catalunya (TV3), des d’on informa de notícies de l’àmbit judicial, policial i de la seguretat. Llicenciada en periodisme i criminologia per la UAB, i postgraduada en Perfilació Criminal per la UB; va decidir començar un projecte que combinés les dues disciplines i des de llavors que entrevista, dins de presó, un condemnat per doble homicidi, un cas que va suposar una sentència pionera a l’Estat espanyol i que explica al llibre de true crime Sense cadàver/Sin Cadáver (Ara Llibres). És coautora de dos reportatges del 30Minuts, El Cos del Delicte i Les Arrels del Narcotràfic.

Projecte

Les narcollanxes carregades amb unes tres tones d'haixix tornen a arribar a les platges de Catalunya, provinents directament del Marroc. És una ruta de la droga que va estar molt activa fins a mitjans de la dècada dels 2000. La pressió policial que s'està fent a l'Estret de Gibraltar ha portat als narcotraficants a explorar noves vies d'entrada de droga i han reactivat la ruta cap al litoral català. Aquest negoci il·legal conflueix en un moment en què Catalunya és el mercat que més marihuana proporciona a Europa. Hi ha un nexe d'unió: el crim organitzat que control·la els fluxos del negoci de la droga. El projecte es basa amb entrevistes per proporcionar un dibuix de la situació -tant a Catalunya com al sur d'Espanya- i de les conseqüències, com la corrupció de policies i altres funcionaris.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"