Estades individuals / Olot

LARA GOBEC

Del 21 de novembre de 2022 al 26 de novembre de 2022

LARA GOBEC
Escriptora
Eslovènia

Biografia

Lara Gobec és una poeta, assagista i artista eslovena. Els seus poemes han estat publicats en revistes literàries Spirala, Nebulae i a la pàgina web LUD Literatura, on actualment escriu una columna mensual. La seva poesia ha estat traduïda al serbi i publicada a Rukopisi. El 2020 va guanyar el premi nacional Župančičeva frulica, que es dóna als poetes de secundària.
El 2016 va formar part d'una actuació teatral Sanjati? (director: Žiga Divjak) que es va posar a l'escenari al Teatre Nacional Eslovè, on el seu text era part d'una interpretació de lectura Intima el 2019 (director: Luka Marcen). També treballa al festival de poesia Izrekanja a Celje, on va realitzar la seva primera actuació en solitari With <3, Lola.
A més d'escriure, estudia dret, on està més interessada en la crisi dels refugiats. Amb un company estudiant Rok Šarić ha escrit un article sobre l'activació de la Directiva de Protecció Temporal (publicada a Pamfil).

Projecte

A la residència, escriuré prosa experimental, sobre com el medi ambient a Eslovènia va formar la meva joventut, com la solitud moderna es construeix en un entorn post-Iugoslàvia. Com l'experiència d'altres cultures i viatjar em va fer qui sóc i va donar forma a la meva comprensió de buscar llum i significat. Hi ha un tipus específic de calidoscopi que un escriptor utilitza per descobrir el món, el posaré en bon ús amb espurnes de la meva pròpia inquietud, el meu cor tendre i un intel·lecte que mai se sent satisfet intentant entendre l'ordre mundial i aquesta societat classista.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"