Estades temàtiques / Dramatúrgia Contaminant / Olot

JULIO ALVAREZ ANDREU

Del 14 de novembre de 2022 al 20 de novembre de 2022

JULIO ALVAREZ ANDREU
Gestor, productor, creador
Barcelona

Biografia

Nascut el 1950 a Saragossa, realitza estudis de batxillerat a Paris i posteriorment es gradua de Ciències econòmiques a la Universitat del Zulia (Veneçuela). També realitza estudis de direcció a l'Institut del Teatre de Barcelona i un any en el Conservatoire National Supérieur D'Art Dramatique de Paris.

Des del 1982, any en què s’instal·la a Barcelona, treballa amb la companyia infantil U de Cuc fins l'any 1989. Posteriorment crea amb Victor Suañez el grup Alvic Teatre el 1989, amb el qual desenvolupa un treball com a director, actor i pedagog. D'aquest treball sorgeix en 1992 la inauguració del Teatre Tantarantana que s’ha mantingut en actiu durant els darrers 30 anys. Des de 2017, amb la compra de l´edifici seu del Tantarantana per part de l´Icub, aquest passa a formar part de les Fàbriques de creació de l´Ajuntament de Barcelona. Durant 25 anys, ha realitzat les tasques de direcció artística de la programació del teatre i s'ha encarregat de la producció dels més de 60 espectacles produïts o coproduïts el Tantarantana. Ara una de les seves activitats és amb el Projecte de Dramatúrgia Internacional – Mediterrani que forma part del Programa internacional del Tantarantana.

Projecte

Després de les tres experiències realitzades dintre del mateix programa amb dramaturgues i dramaturgs de diferents països llatinoamericans i de Catalunya, ara ens traslladem a l´àmbit mediterrani. Coordinaré per part del Tantarantana el treball amb el Teatre Principal de Parma, Espacio Inestable de Mallorca i La Chartreuse –Centre national des écritures du spectacle de Villeneuve-lès-Avignon, França. Faré un seguiment del treball realitzat en aquest primer taller a FaberLlull i un segon previst al 2023 a La Chartreuse, fins la publicació dels textos creats amb aquest procés de treball contaminant a la Revista Red Escena de Valencia.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"