Estades temàtiques / Dramatúrgia Contaminant / Olot

ALBERT TOLA

Del 14 de novembre de 2022 al 20 de novembre de 2022

ALBERT TOLA
Dramaturg, escriptor, traductor i professor d'escriptura dramàtica
Catalunya

Biografia

Albert Tola és dramaturg, escriptor, traductor i professor d'escriptura dramàtica. Llicenciat en Dramatúrgia per l'Institut del Teatre de Barcelona, va complementar la seva formació en la Universitat de les Arts de Berlin (UDK) i a la Sala Beckett de Barcelona, amb José Sanchis Sinisterra, Abilio Estévez i Rosa-Victòria Gras. Com a autor teatral ha publicat (Edicions de Teatro del Astillero, Primer Acto, ADE Teatro, Institut del Teatre Edicions) i ha estrenat o està en procés d'estrenar en ciutats i països com Barcelona i Madrid, Xile, Mèxic, l'Equador, Turquia, Grècia, Alemanya, el Marroc, França i Colòmbia diverses de les obres que ha escrit. Algunes de les seves peces han estat traduïdes a l'anglès, al francès, a l'alemany, al grec, a l'àrab, al xinès i al turc. Com a poeta ha realitzat el seu debut en el marc del Barcelona Festival de Poesia 2018. Des de l'any 2005 imparteix classes, tallers i tutories d'escriptura per a teatre i cinema, i coordina laboratoris de recerca dramatúrgica col·lectiva (Festival Grec, Iberescena, Sala Beckett, Nuevo Teatro Fronterizo, Teatre Tantarantana, La Maldita Vanidad, Umbral de Primavera, SGAE, C.E.C.C, Bande à part, Escola de Psicologia i Càbala de Mario Saban, Espai Philae). Vinculat al Goethe Institut, al Nuevo Teatro Fronterizo i a la Sala Beckett, des de 2010 desenvolupa la seva altra vocació: traduir de l'alemany tallers de dramatúrgia i textos teatrals. Com a traductor destaca el seu treball entorn de l'autor Roland Schimmelpfennig. En 2012 funda al costat de l'actor i director Rodrigo García Olza la companyia NIGREDO, en constant activitat dramatúrgica, de producció i pedagògica des de la seva fundació.

Projecte

Coordinaré amb Rodrigo García Olza el taller d'escriptura contaminant que buscarà vincular i trencar bombolles literàries entre el sud de França, Barcelona, Mallorca i València. Aquest taller és el quart taller internacional contaminant que impartim dins del programa internacional del Teatre Tantarantana. Els tallers anteriors van ser amb Amèrica Llatina i amb aquest taller iniciem un cicle de tallers entorn de la problemàtica del mediterrani. Buscarem trencar el solipsisme de l'escriptura a través de la nostra metodologia cleptòmana, amb la finalitat de dotar als autors d'altres mirades i teatralitats, així com d'eines dramatúrgiques noves, però no des de la teoria sinó des de l'osmosi. Amb això busquem explorar conjuntament quines problemàtiques en la seva història i contemporaneïtat alberga l'inconscient col·lectiu mediterrani a través d'un fil conductor: el que no es pot dir de costat a costat del mediterrani.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"