Estades temàtiques / Dramatúrgia Contaminant / Olot

HÉLOÏSE DESRIVIÈRES

Del 14 de novembre de 2022 al 20 de novembre de 2022

Biografia

Héloïse és escriptora i directora. Després d'un màster en Literatura Comparada a la Sorbona-Nouvelle, es va incorporar al departament d'escriptura dramàtica de l'ENSATT.
Per al teatre, ha escrit ARTHUR AND BÉRÉNICE ARE INSOMNIAQUES (seleccionat per SUDCREA i llegit a Cotonou, Benín l'agost de 2018), LE GUIDE ROUGE ET LA TENDRESSE DU GIBIER (llegit a Lió el maig de 2018, Prix Autre va triar el més possible per al titella 2022), LES ÉTINCELLES (residència Abbaye de St Riquier 2020, beca de creació permanent dels Ateliers Médicis i Young Summer Visitors Grand Est 2021) i DEESSES, I MAKE UP TO NOT CRY (comissió de selecció ALT 2020-21, Teatre Favorit de la Tête Noire 2021, Selecció AAFA 2021, Selecció La Pépinière 2021, publicat a La Récolte #5, el text serà publicat properament per Théâtrales).

Paral·lelament, Héloïse desenvolupa el seu gest de direcció. El 2015 va guanyar el Concurs Nacional de Teatre d'Estudiants. El 2016, és artista associada de FITAO al Senegal. Héloïse desenvolupa la seva obra en estreta connexió amb els territoris que habita com a nòmada.
Amb un enfocament decididament interdisciplinari, Héloïse lidera projectes creuats amb artistes de la música, el moviment i les arts visuals. També col·labora com a dramaturga amb artistes de teatre.

Projecte

Durant la meva estada a Faber, participaré en el Projecte Internacional de Dramatúrgia - Mediterrani en el marc del Programa Internacional del Teatre Tantarantana. Enviat per la Chartreuse, qüestionaré la nostra relació amb la Mediterrània, probablement creuant fets històrics, explorant la història de les nostres llengües comunes (vives i mortes), i qüestionant la nostra imaginació actual relacionada amb aquest Mediterrani que és un vector ple de simbolisme i política.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"