Estades temàtiques / Dramatúrgia Contaminant / Olot

RAFEL GALLEGO

Del 14 de novembre de 2022 al 20 de novembre de 2022

RAFEL GALLEGO
Dramaturg i periodista
Palma de Mallorca

Biografia

Després de més de 20 anys d'exercir com a periodista, fa més d'una dècada va decidir mostrar públicament la meva vessat d'autor teatral. Des de llavors, ha compaginat els dos oficis, tot i que la dramatúrgia ha anat guanyant tereny a la seva feina als mitjans. En aquest període ha estrenat una dotzena d'obres de llarga durada i múltiples peces curtes. Ha rebut dues vegades el premi a la millor dramatúrgia atorgat pels teatres públics de les Illes Balears i diversos premis per les seves obres breus. Ha estat autor resident del Teatre Principal (Palma) i ha realitzat altres residències artístiques, sempre al seu país. Com a dramaturg, el seu interès sempre s'ha centrat en la recerca sobre els temes que marquen el nostre temps; sempre des de la perspectiva d'aquells col·lectius que constitueixen la part més vulnerable de la societat i, per tant, pateixen les demandes i distorsions d'allà que normalment anomena "sistema" (econòmic, però també de valors). Ha escrit peces com 'Kelly' (Dedicada a les reclamacions de les cambreres de pis dels hotels. 'Llop' i 'Dissidents' (amb repressió política i violència patriarcal en el cor de la història); 'La Malcontenta' o 'Chocolate' -projecte en la fase de recerca i escriptura artística- amb marginalitat com a argument principal o 'Finlàndia', que és una mirada a l'eterna crisi dels refugiats.

Projecte

Durant la meva estada a la Faber treballaré en el projecte "Taller contaminant", una residència d'escriptura teatral conjunta amb d'altres tres autors sorgits de l'aliança entre el Teatre Principal de Palma, l'Espai Inestable de València, el Teatre Tantarantana de Barcelona i La Chartreuse- Centre national des écritures du spectacle d'Avignon. El projecte es vehicula entorn el Mediterrani i l'objectiu és l'escriptura de peces teatrals breus que interactuïn entre elles.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"