Estades temàtiques / Educació Inclusiva / Olot

PRUDENS MARTÍNEZ GUIJARRO

Del 5 d'octubre de 2022 al 6 d'octubre de 2022

PRUDENS MARTÍNEZ GUIJARRO
Cap de departament d'orientació de l'INS Antoni Cumella
Mataró

Biografia

Prudens Martínez Guijarro nascuda el 10 de març de 1968 a Badajoz. Mestra d'educació especial, llicenciada en Psicologia, màsters en Logopèdia i en Ensenyament i Aprenentatge en Entorns Digitals i Diplomada en Disseny Universal per a l'Aprenentatge (DUA). Des de fa més de 30 anys ha combinat la tasca de docent, en ensenyaments que van des de Primària fins a la Universitat, amb la formació a professionals del món educatiu. Ha exercit diferents càrrecs dins l'administració educativa, tant a nivell territorial com a nivell de serveis central on l'agost de 2022 deixa el càrrec de Cap de Servei de Suports i Mesures per a la inclusió i passa a ser assessora experta en DUA. Coautora de publicacions en revistes i documents de la Generalitat, com "Les escoles lliures de Violències" o "Les Tecnologies digitals a la infància, l’adolescència i la joventut" dins el Pla integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addicions.

Projecte

Durant la meva estada a Faberllull elaboraré un recull d'aportacions sobre com promoure un canvi de mirada en els centres educatius que, posant el focus en la persona que aprèn, ens permeti avançar cap a un sistema cada vegada més inclusiu. Les aportacions partiran del Decret 150/ 2017 del 17 d'octubre, de l'atenció educativa a l'alumnat en el marc d'un sistema educatiu inclusiu i s'alinearan amb el Disseny Universal per a l'Aprenentatge (DUA).

Mirades polièdriques, mirades inclusives

Durant dos dies he pogut viure de manera intensa com avançar cap el camí de la inclusió. La reflexió personal compartida amb altres professionals és quelcom que no es pot delimitar a una descripció de fets: Idees materialitzades, creativitat, molta il·lusió i sentiment de créixer i oferir podrien resumir la meva estada a Faberllull.

Faberllull és molt més que un espai per reflexionar i compartir. És un entorn de creixement personal i professional. La qualitat humana que ens rep quan arribem, sentir-se com a casa, deixar anar les converses en un entorn natural inigualable i viure la complicitat de les persones que estimen la seva professió són algunes de les experiències immersives que trobem a Faberllull.

Durant dos dies obro tot el meu coneixement sobre l’educació inclusiva: converses amb persones de les illes, de València, de diferents estaments i càrrecs. Mirades polièdriques lluents al voltant d’una societat més inclusiva.

El rellotge no s’atura. Les hores es converteixen en minuts i segons. El dia queda reduït a instants que voldria que no s’acabessin. Les converses del sopar no tenen fi i espero impacientment que arribi el matí per esmorzar acompanyada de grans persones que comencen a tenir un sentit més profund en la meva vida professional.

La meva estada és curta, però marxo amb nous coneixements, noves il·lusions, noves amistats i un desig immens de tornar.

Em sento agraïda i afortunada.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"