Estades temàtiques / Laboratoris ciutadans, paisatge i sostenibilitat / Olot

CLARA NUBIOLA

Del 2 de novembre de 2022 al 9 de novembre de 2022

CLARA NUBIOLA
Artista
Barcelona i Castellterçol

Biografia

Clara Nubiola (Barcelona, 1976) centra el seu interès en el territori. Des de la pràctica artística desenvolupa projectes des dels quals pot abordar l’entorn que habitem amb una mirada crítica i subjectiva. L’urbà, el rural, el limítrof, les perifèries, ciutats i persones... Des del 2011 desenvolupa projectes, accions, exposicions, processos participatius i formacions diverses en diferents ciutats i municipis (Barcelona, Madrid, Lisboa, Olot, Granada, Sevilla...). En els seus projectes reivindica la pràctica de la senzillesa i d’allò que és proper amb instal·lacions i propostes realitzades específicament per al marc geogràfic en què treballa i amb eines austeres com ara caminar, la tinta i el paper. Fuig de les veritats absolutes o les teoritzacions infinites i prefereix acostar-se al paisatge des de la interpel·lació directa, des del dubte obert.

Projecte

Una moda arrelada, un territori tèxtil, un paisatge artístic, un entorn comú, una forma de fer... Des del 2014 la marca de roba Infinit Denim defensa una altra forma de fer moda, creant col·leccions a partir de l'upcycling, el reciclatge industrial i un model de negoci circular i de proximitat. Produeixen aquí, cusen aquí, treballen aquí Des del 2011 jo, Clara Nubiola, realitzo projectes artístics que, amb la mirada posada en el territori, ens interpel·lin i ens qüestionin sobre com habitem i quina és la nostra relació amb el paisatge. Ara, amb Infinit Denim compartim la il·lusió de crear una col·lecció, una exposició, una col·laboració tèxtil-artística on paisatge i sostenibilitat, territori i ciutadania, implicació i creativitat siguin la nostra aposta conjunta. A FaberOlot volem posar en comú totes les idees, volem escriure i proposar, dissenyar i compartir i seguir posant fil a les moltes agulles que s'han d'enfilar...

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"