Estades temàtiques / Vulcanologia II / Olot

XAVIER DE BOLÓS

Del 17 d'octubre de 2022 al 22 d'octubre de 2022

XAVIER DE BOLÓS
Vulcanòleg i investigador
Mèxic i Olot

Biografia

Doctor en Geologia per la Universitat de Barcelona, vulcanòleg i investigador postdoctoral de l’Institut de Geofísica i Planetologia de la University of Hawaii (USA). Les seves àrees d'investigació són l'activitat volcànica i els riscos derivats en la població. Especialista en vulcanologia física, exploració geotèrmica i geofísica aplicada en terrenys volcànics. Actualment participa en varis projectes de recerca internacionals sobre vulcanologia física a Espanya, Mèxic i Estats Units, exploració geotèrmica a Hawaii i a Llatinoamèrica, paleoclima en llacs volcànics a Catalunya i al Vietnam i també sobre el vulcanisme de l'Antàrtida. Gràcies a aquestes col·laboracions ha publicat 25 estudis internacionals. També va ser l'organitzador de la 7a International Maar Conference, el mes de maig del 2018 a Olot, amb més de 120 participants de 25 països. A més, ha realitzat materials de divulgació en volcans per a comunitats indígenes que viuen en regions volcàniques, com el documental “Parícutin. Al Otro Lado” sota la seva codirecció i producció.

Projecte

Durant la meva estada participaré en la desena edició del curs internacional de vulcanologia, m'incorporaré a les xerrades divulgatives durant les jornades de vulcanisme i establiré col·laboracions amb els investigadors convidats per Faberllull.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"