Estades temàtiques / Vulcanologia II / Olot

CARMEN LÓPEZ MORENO

Del 17 d'octubre de 2022 al 24 d'octubre de 2022

CARMEN LÓPEZ MORENO
Responsable de Geofísica (Instituto Geográfico Nacional)
Madrid, Espanya

Biografia

Carmen López Moreno, enginyera geogràfica de la Generalitat, actualment treballa a l'Instituto Geográfico Nacional (IGN). Llicenciada en Física, Doctor en Ciències de la Terra (Universitat de Barcelona). Cap de la Xarxa Espanyola de Vigilància i Alerta de Riscos Volcànics, membre dels Comitès Científics Canaris i Nacionals de Protecció Civil. Responsable de la resposta sísmica-volcà de les erupcions El Hierro de 2011 i La Palma de 2021. Participació en el Comitè Científic de Protecció Civil Canària i el Comitè Científic del Pla Estatal de Protecció Civil i Emergències del Govern d'Espanya. L'any 2022 és nomenada directora adjunta amb responsabilitat en la coordinació de la resposta als riscos sísmics, tsunamis i volvànics.
Els seus camps d'especialització inclouen l'anàlisi de l'activitat sismo-volcànica i l'estudi de la dinàmica del camp d'estrès volcànic. Durant els darrers anys, la seva recerca s'ha dedicat a l'estudi de les diferents etapes del procés eruptiu, en particular els senyals precursors registrats durant els disturbis volcànics. Autora de més de 25 articles en revistes científiques internacionals durant els darrers 10 anys. Ha participat en diversos projectes europeus i nacionals que abasten des de l'estudi de la dinàmica de sistemes volcànics actius fins a l'avaluació dels perills i la gestió del risc associada. Actualment interessada en l'aplicació de nous mètodes a l'estudi del procés irreversible de fractura i ascens del magma a la superfície terrestre.

Projecte

Durant la meva estada a Olot assistiré a totes les sessions sobre tècniques de vigilància volcànica.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"