Estades temàtiques / Laboratoris ciutadans, paisatge i sostenibilitat / Olot

PEP MARÈS

Del 2 de novembre de 2022 al 11 de novembre de 2022

PEP MARÈS
Director ad hoc cultura
Port de la Selva, Girona

Biografia

Llicenciat en Història per la Universitat de Girona i màster en Gestió i Comunicació Cultural per la Universitat de Barcelona, obté el grau d'especialització en Responsabilitat Social (Observatorio RSC). Amb més de quinze anys d'experiència en la gestió cultural, la seva trajectòria professional transcorre entre l'empresa privada i la gestió cultural, un àmbit en què ha participat en projectes de retorn social corporatiu, patrocini i desenvolupament de projectes d'estratègia, d'innovació i posicionament d'entitats culturals.

Professor col·laborador al Màster universitari de Gestió Cultural (interuniversitari: UOC, UdG). Impulsa el 2019 l'espai aracultura una plataforma d'emergència cultural per fer front les conseqüències de la covid.

Projecte

Vull articular i desenvolupar un toolkit d'innovació i d'emprenedoria social a partir del recull i si es fa necessària la reformulació de diverses eines i metodologies. Amb la intenció de crear un conjunt útil i pràctic de plantilles i pautes per aquelles persones i/o institucions que vulguin iniciar processos d'innovació social i poder facilitar així el camí cap al prototipatge i el desenvolupament inicial de projectes.

Aprendre, compartir, connectar, conèixer i descobrir. Inspiració, treball, aliança, creativitat i AMISTAT. Si hagués de fer una piulada, segurament serien els hashtags que faria servir per il·lustrar el que ha estat per mi aquests nou dies al Faberllull. Iniciava aquesta experiència que en podria qualificar ara de performativa el passat dimecres 2 de novembre pensant que serien uns dies de "només escriure" i treballar en la proposta que vaig fer abans de l'estiu. Lluny d'això el Faberllul Laboratoris ciutadans, paisatge i sostenibilitat ha estat replet d'activitat i d'acció.

Segons la web la nostra estada havia de servir per "(...) A Faber un grup d'experts en laboratoris ciutadans i noves metodologies d'intervenció social cocrearan i debatran per trobar solucions als reptes globals que ens afecten localment" i si bé no hem trobat la solució final ( crec que no hi ha una única solució davant un repte així ) sí que hem pogut participar activament a l'esdeveniment Llocs, repensant llocs per viure, i a les Jornades de govern obert, participació vilatana i resiliència territorial, fer tallers, facilitar i un llarg etc. d'accions. A més a més, ens ha permès conèixer, aprendre, teixir aliances i crear projectes en comú que ben segur tindran impacte a Olot i l'àrea d'influència. Aquests dos factors, crec que son primer pas d'un llarg camí per fer conjuntament, un camí que ens ha de permetre crear comunitat, donar valor a les persones i descobrir noves solucions.

Faberllull és una magnífica oportunitat per a créixer professional, però també personalment amb un equip tècnic que ens ha donat suport i ens ha acollit estupendament esdevé l'espai ideal qui sap per fins i tot poder crear un col·lectiu revolucionari que sota un nom d’alt impacte com The Papades Lab’s impulsi i doni a conèixer laboratoris ciutadans i la seva metodologia per a construir de forma conjunta una societat més sostenible i sobretot amable amb les persones.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"