Estades temàtiques / La langue des oiseux: migració, diversitat i arts a Europa / Olot

KATJUSCIA MATTU

Del 24 d'octubre de 2022 al 30 d'octubre de 2022

KATJUSCIA MATTU
Directora de Linguapax
Sardenya- Catalunya

Biografia

Directora de Linguapax, professora i investigadora. Va estudiar Ciències Polítiques i Internacionals a la seva terra natal, Sardenya, i va fer l’estada Erasmus a la Universitatea din Bucuresti, Romania. Té un màster en Ciències Polítiques de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) i va ser estudiant visitant a la Universidad Mayor de San Andrés i al Colectivx Chi'xi de La Paz, Bolívia. Ha estat professora i investigadora assistent a la UAB i professora de Ciències Socials a escoles secundàries de Catalunya. Parla i promou el sard, però també és poliglota i una veritable entusiasta de la diversitat lingüística i cultural.

Projecte

Dirigeixo un grup de recerca que treballa en el projecte «La langue des oiseaux». Durant l'estada, treballarem en un estudi sobre els obstacles i les oportunitats per al desenvolupament artístic dels migrants i els refugiats a Europa. Presentarem una anàlisi provisional de les dades recollides durant els tallers internacionals sobre arts escèniques que s’han fet fins ara i realitzarem entrevistes i focus groups amb el grup d’artistes i alumnes d'aquests tallers per aprofundir més en les seves perspectives. També treballarem en l'elaboració i aplicació d'eines de seguiment i avaluació per a tot el projecte en termes d'utilitat científica.

L'estada a la Faberllull d’Olot va ser una oportunitat única de treballar de manera intensa al nostre projecte. La logística va afavorir una gestió eficient del temps i la continuïtat de les converses entre el temps dedicat a la feina, els àpats i els “sobretaula” de nit…La comoditat de les instal·lacions, l’ampli espai a disposició i l’entorn màgic de la Garrotxa ens va permetre escollir llocs diferents per les diverses activitats: sessions més formals i amb videoconferència a la sala de reunions, exercicis de concentració i relaxació i sessions més dinàmiques a l’aire lliure o als sofàs de l’entrada, converses més informals, amb un cafè o una infusió, a un espai més recollit i íntim. Vam poder compartir els nostres neguits i objectius amb persones de la comunitat local, gaudir d’un emocionant concert, i d’agradables passejades a l’entorn natural de la residència. La Pepa i la Gavina ens han fet sentir com a casa, sempre acompanyades i ben cuidades. Una experiència que esperem poder repetir aviat!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"