Estades temàtiques / La langue des oiseux: migració, diversitat i arts a Europa / Olot

LUISE RIST

Del 24 d'octubre de 2022 al 30 d'octubre de 2022

LUISE RIST
Dramaturga i directora de Teatre
Göttingen, Germany

Biografia

Nascuda el 1970 a Ludwigshafen, Alemanya, dramaturga i novel·lista, directora, traductora. Després d'estudiar estudis romans i alemanys (M.A. Freie Universit 2007.t Berlin), Luise Rist va treballar com a dramaturga al Deutsches Theater Göttingen de 1999 a 2007. Va ser publicada per Verlag der Autoren, Frankfurt del Main, amb les seves primeres obres el 2004 i ha estat una autora independent des de 2007, cofundadora del teatre independent Boat People Projekt, Göttingen. A més d'un gran nombre d'obres de teatre, ha escrit les novel·les juvenils Rosenwinkel (2015) i Morgenland (2018), totes dues publicades per cbt Randomhouse. El 2010, va rebre el Premi de Traducció de la Wiesbaden Biennale New Plays for Europe per la seva traducció de Bab et Sane de René Zahnd. La seva última obra és l'obra francoalemanya Eirené, estrenada el 30 de setembre de 2021 al Théâtre La Lucarne de Bordeus. Luise Rist dirigeix obres de teatre amb adolescents i joves d'orígens i llengües maternes diferents i és la fundadora del grup Mahala International al Teatre Pfalzbau Ludwigshafen, que ha estat actiu des de 2015. Amb els seus grups i altres artistes, crea obres de teatre, actuacions site-specific, produccions d'àudio i curtmetratges.

Projecte

Soc part d'un grup d'experts i aprenents en arts escèniques que va participar en els tallers locals i internacionals realitzats durant el projecte «La langue des oiseaux». El projecte promou les arts escèniques com una plataforma multilingüe inclusiva per a una societat renovada per l'entrada i el creixement de noves persones amb diferents perfils, experiències i dimensions, que participen activament en camins cap a la democratització de la cultura. Durant la residència debatrem l'experiència dels tallers artístics realitzats fins ara, la utilitat i l'adequació de la metodologia utilitzada, les dificultats trobades i les possibles solucions. A partir de la conclusió d'aquesta reflexió, elaborarem el pla de treball per a la resta del projecte.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"