Estades temàtiques

MARIANGELA CICCARELLO

Del 15 de juny de 2022 al 17 de juny de 2022

MARIANGELA CICCARELLO
Cineasta i artista visual
Benevent (Itàlia)

Biografia

És una cineasta i artista visual que treballa entre la narrativa, la no-ficció i l'art de la imatge en moviment.

El seu treball ha estat presentat al Festival de Cinema de Locarno, al Festival Internacional de Cinema d'Edimburg, al Festival de Cinema de Torí, al Museu d'Art de Harvard, i al Film at Lincoln Center entre altres llocs. Ha participat en programes de residència i tallers a Europa i els Estats Units, i el seu treball ha estat recolzat pel Fons Roberto Cimetta, la Fundació Valletta 2018 i el Consell Estatal de les Arts de Nova York, entre d'altres. Ha estat una artista destacada a la Mediterranea 18 Biannale i al Festival Internacional de Cinema de Syros.

A més de la seva carrera en solitari, també ha produït treballs com a part del duo artístic Nusquam, dedicat a la interrogació crítica de les geografies, històries i identitats mediterrànies..

Té un MFA de la Mason Gross School of the Arts, Universitat Rutgers (EUA), un MI de la Universitat de Provença (FR), i un BA en Filosofia d'Alma Mater Studiorum, Bolonya (IT). L’any 2019-20 va participar en el Programa d'Estudis Independents de Whitney - Programa d'Estudis. És professora de cinema a l'Escola d'Arts Visuals i al Wagner College de Nova York.

Projecte

Participo en el projecte «The Purple Meridians»,una trobada internacional amb 16 realitzadores de diferents països (Catalunya, Kurdistan, Itàlia, Grècia), per debatre sobre les dificultats de les professionals amb identitat femenina i persones no binàries, en la indústria cinematogràfica i audiovisual, trencar les fronteres amb què s'han trobat i aportar propostes de millora tot creant una xarxa de suport i d'intercanvi per a futures col·laboracions en un eix que creua Europa des de la frontera oriental fins a l'occidental.

Faberllull Olot és un lloc perfecte per a submergir-se en la bellesa i la tranquil·litat de la naturalesa mentre et concentres en el teu treball, i l’interacció amb les altres residents de The Purple Meridians.

La residència es troba en un hotel preciós, les habitacions són espaioses i les vistes dels pujols són precioses. Pepa i Gavina - que estan a càrrec de la residència- van ser molt amables i somrients. Va ser molt útil tenir accés a la sala de reunions i a la cuina. L'hora del sopar totes juntes va ser estupenda i continuar les converses iniciades durant les jornades de discussió i debats a la taula del jardí va ser tot un plaer.

La residècia va suposar per totes nosaltres un temps molt inspirador i productiu. Vàrem agrair molt també les activitats complementàries a la residència, especialment la projecció als cinemes Truffaut- El Modern de Girona, que ens brindaren l'ocasió de veure totes juntes les nostres pròpies produccions en pantalla gran, i que ens va animar a continuar endavant en el camí del projecte The Purple Meridans.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"