Estades temàtiques / The purple meridians / Olot

AHU ÖZTÜRK

Del 15 de juny de 2022 al 17 de juny de 2022

AHU ÖZTÜRK
Guionista i directora
Istanbul (Turquia)

Biografia

Es va graduar a la Universitat d'Ege amb una llicenciatura en Filosofia. Va completar un màster en cinema i televisió a la Universitat de Marmara l’any 2002 i ha estat treballant en diversos projectes de cinema des de l'any 2000.

Ahu és una de les cinc cineastes de la pel·lícula omnibus Tales from Kars (2010). És guionista i directora del curtmetratge Open Wound. La pel.lícula s'ha mostrat en molts festivals internacionals de cinema com Rotterdam, Istanbul, Jerusalem, Sarajevo, Beirut. El seu primer llargmetratge Dust Cloth es va estrenar al Festival de Cinema de Berlín.

Els premis rebuts inclouen al festival de cinema d'Istanbul Millor Pel·lícula, Millor escriptura, Millor Actriu; al festival de cinema turc-alemany de Nurnberg, Millor Pel·lícula, Millor Actriu; al festival de cinema de Duhok Millor escriptura, Millor Director, Millor Actriu; al festival de cinema de Napoli Millor Pel·lícula, al festival de cinema de Brasil Millor Pel·lícula.

Projecte

Participo en el projecte «The Purple Meridians»,una trobada internacional amb 16 realitzadores de diferents països (Catalunya, Kurdistan, Itàlia, Grècia), per debatre sobre les dificultats de les professionals amb identitat femenina i persones no binàries, en la indústria cinematogràfica i audiovisual, trencar les fronteres amb què s'han trobat i aportar propostes de millora tot creant una xarxa de suport i d'intercanvi per a futures col·laboracions en un eix que creua Europa des de la frontera oriental fins a l'occidental.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"