Estades temàtiques / The purple meridians / Olot

LARA VILANOVA

Del 15 de juny de 2022 al 17 de juny de 2022

LARA VILANOVA
Directora de fotografia i colorista
Barcelona (Catalunya)

Biografia

L'any 2008 es va graduar a l’Escola Superior de Cinematografía i Audiovisual de Catalunya (ESCAC), començant així la seva carrera com a directora de fotografia en el medi televisiu i cinematogràfic.

El 2009 va guanyar el premi Kodak/ Nahemi a la millor Direcció de Fotografia en “Encounters Film Festival” (Anglaterra). Va ser seleccionada el 2011 pera assistir com Cinematographer a la Berlinale Talent Campus i a la Summer Academy de Locarno.

Actualment treballa com a colorista i directora de Fotografia. Prestigioses empreses com The Chimney i Discovery Channel l’han contractat per les seves peces audiovisuals. L'any 2017 va presentar el seu treball al Festival de Cannes amb “The beauty and the dogs”, dirigida per Kaouther Ben Hania a la secció oficial Un Certain Regard.

L’any passat va presentar “Trinta Lumes”, com a directora de fotografia, en la secció Panorama de la Berlinale i va guanyar el premi Millor Direcció de Fotografia a Cinespaña, a Toulouse. Va ser nominada en els premis Fènixi al Camerimage (Golden Frog).

Actualment presenta l'estrena mundial d'un documental rodat a Rojava, Kurdistan, sobre la reinserció de les dones que van participar amb l'Estat islàmic El retorn, la vida després de l’Isis dirigit per Alba Sotorra; I la seva primera ficció rodada entre l'Iraq i Barcelona Sinjar dirigida per Anna Bofarull.

Projecte

Participo en el projecte «The Purple Meridians», una trobada internacional amb 16 realitzadores de diferents països (Catalunya, Kurdistan, Itàlia, Grècia), per debatre sobre les dificultats de les professionals amb identitat femenina i persones no binàries, en la indústria cinematogràfica i audiovisual, trencar les fronteres amb què s'han trobat i aportar propostes de millora, tot creant una xarxa de suport i d'intercanvi per a futures col·laboracions en un eix que creua Europa des de la frontera oriental fins a l'occidental.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"