Estades temàtiques

RO CAMINAL

Del 15 de juny de 2022 al 17 de juny de 2022

RO CAMINAL
Artista
Barcelona (Catalunya)

Biografia

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (UB, 2012). Postgrau en Antropologia social i cultural (URV. 2013). Treballa des de l'indisciplina, en un espai híbrid que fluctua entre l'art i les ciències socials. Les seves cerques artístiques exploren el món de la re-presentació assajant maneres de compartir "el poder de l'enunciació" mitjançant treballs participatius / col·laboratius, que manifesten un intent constant per trobar, mostrar i compartir amb el públic el "lloc comú" on el seu espai i l'espai de l'altre es troben, situant-se així en aquest espai intersticial, que no només possibilita, sinó que també força a ser "un mateix" i "l'altre" al mateix temps.

Ha estat resident a diferents centres d'art com Can Xalant i Sant Andreu Contemporani. Ha participat en nombroses exposicions col·lectives; Post-it City, Ciutats ocasionals (CCCB), Breathing Time (Mas Esglesies), Biennal de Valls 2103 (Valls), Extralocals (Avic), Que podem? (Can Felipa), Polítiques de la Resistència (Sala Fortuny), Temps Invertit (Can Felipa), un Dilema (Arts Santa Mònica), la Gran Angular (Fabra i Coats). Transmissions (Tingaldo 2), Translocacions (Arts Santa Mònica), Biennal Internacional de Vídeo de Puebla (Mèxic), TIVA 16 Internationa Video Art Exhibition Of the National Museum of Taiwan (Taiwan).

Ha realitzat exposicions individuals a El Levante (Rosario, Argentina) , New Zero Art Gallery (Yangon, Myanmar.), Artellewa Gallery (Caire, Egypt). Guanyadora del Contextador 2013, del CA Tarragona. Galardonada amb el Premi Ciutat de Valls 2015, Accèssit Julio Antonio 2019 i el premi Biennal de Girona 2020.

Té obra en les col·leccions del Museu de Valls, el Fons d'Art de la Generalitat de Catalunya, la Col·lecció Civit I A.A.R.C. d'Algèria i la Col·lecció Calç Cego.

Forma part del col·lectiu Platform Harakat.

Projecte

Participo en el projecte «The Purple Meridians», una trobada internacional amb 16 realitzadores de diferents països (Catalunya, Kurdistan, Itàlia, Grècia), per debatre sobre les dificultats de les professionals amb identitat femenina i persones no binàries, en la indústria cinematogràfica i audiovisual, trencar les fronteres amb què s'han trobat i aportar propostes de millora, tot creant una xarxa de suport i d'intercanvi per a futures col·laboracions en un eix que creua Europa des de la frontera oriental fins a l'occidental.

Vàrem ser molt ben rebudes i acollides per la Pepa i la Gavina de l'equip de gestió de Faberllull, que ens va explicar el funcionament i els espais.
Les instal·lacions són impressionants. Les habitacions còmodes i amples, i amb una terrasseta que vam agrair molt als vespres.

La sala de treball era àmplia i climatitzada,i molt ben equipada. Permetia tant el treball de totes plegades, com la formació de diferents grups. El jardí i la piscina van ser un plus que no esperàvem, i realment va venir superbé, ja que els dies de la residència van coincidir amb l'onada de calor.

Tant l'esmorzar com el sopar, eren molt generosos amb productes locals de qualitat i el personal del menjador, van ser molt atents i amables.

També vàrem agrair les activitats que des de la Faberllull s'havien organitzat com la reunió amb el col·lectiu feminista i les projeccions als Cinemes Truffaut- El Modern de Girona.

L'experiència de la Residència The Purple Meridians a Faberllull va ser molt gratificant i productiva en el seu conjunt.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"