Estades temàtiques / The purple meridians / Olot

ANNA GIRALT GRIS

Del 15 de juny de 2022 al 17 de juny de 2022

ANNA GIRALT GRIS
Cineasta, creadora de nous mitjans i investigadora
Barcelona (Catalunya)

Biografia

Llicenciada en Comunicació Audiovisual i Màster en recerca en Comunicació Social per la Universitat Pompeu Fabra.

El seu primer llargmetratge documental, Robin Bank, ha estat seleccionat als prestigiosos festivals CPH:DOX, Thessaloniki Documentary Festival i al Festival de Cinema de Màlaga, entre d'altres. És una coproducció entre Espanya i Alemanya, compta amb la participació d'ARTE i Televisió de Catalunya i s'estrenarà a sales comercials l'octubre de 2022.

Ha dirigit i produït diversos curtmetratges documentals en països com l'Afganistan, l'Iran i l'Iraq, que han estat reconeguts en festivals internacionals. El seu darrer curtmetratge, 44 messages from Catalonia, ha estat produït per Field of Vision i publicat al prestigiós mitjà The Intercept.

Treballa com a consultora de nous mitjans i és professora de narrativa digital a la Universitat Pompeu Fabra. També desenvolupa projectes interactius i de nous mitjans, com l'experiència de Realitat Virtual Chronicle of a Vanished City estrenada al SXSW VR Cinema. El 2018 va ser seleccionada a l'IDFA DocLab Academy i el 2019 al Talent Campus de la Berlinale.

És cofundadora i sòcia d'Estocástico, una productora especialitzada en cinema i tecnologia i de GusanoFilms.

Projecte

Participo al projecte «The Purple Meridians», una trobada internacional amb 16 realitzadores de diferents països (Catalunya, Kurdistan, Itàlia, Grècia), per debatre sobre les dificultats de les professionals amb identitat femenina i persones no binàries, en la indústria cinematogràfica i audiovisual, trencar les fronteres amb què s'han trobat i aportar propostes de millora, tot creant una xarxa de suport i d'intercanvi per a futures col·laboracions en un eix que creua Europa des de la frontera oriental fins a l'occidental.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"