Estades individuals / Olot

ELENA SANTIAGO GARCÍA

Del 1 d'abril de 2022 al 8 d'abril de 2022

ELENA SANTIAGO GARCÍA
Actriu, dramaturga
Andorra

Biografia

Graduada en interpretació per l'Institut del Teatre on ha cursat també el postgrau IT Teatre. En l'àmbit teatral, ha fet d'actriu a espectacles com "Cireres&Lentejuelas" (musical, Cia La Melancòmica), "Bellesa, bellesa" (Cia. Fàc Off), "AMNÈ(I)S(T)IA" (dir. Chokri Ben Chickha - Sala Beckett, Temporada Alta) o "Cuques" (musical, Escena Nacional d'Andorra, Cia La Siberiana). També en els microteatres "Les molt il·lustres", "La petita llar" (dir. Jaume Viñas) i "Aquest Sol hi és per a tots?" (Gira Píndoles). En l'àmbit audiovisual, ha fet d'actriu protagonista en el llargmetratge "Pròfugs" (dir. Nil Forcada, S.O. BARCIFF i S.O. VALÈIFF) i el curtmetratge "Yule" (dir. Andreu Bertan). També ha participat en el curtmetratge "Hiedra" (dir. David Haro, Contraban). Com a dramaturga és co-autora del musical "Cuques" i en l'actualitat s'està formant en l'Obrador de la Sala Beckett, escrivint la seva propera peça.

Projecte

Animada pel desig de seguir escrivint teatre, des del setembre passat estic fent un workshop anual d'escriptura a la Sala Beckett. Després d'uns mesos d'aprenentatge tècnic, al desembre del 2021 vaig començar a escriure la meva segona peça. Aquesta tracta sobre la relació de dues germanes en el moment que un secret familiar surt a la llum. L'oposició sobre fer-ho públic o no, els silencis, els secrets i els tabús dins de la pròpia família i la creixent incomoditat entre les dues són els ingredients d'aquesta història. I honestament, poder desenvolupar-ne una part en un entorn natural, podent compartir opinions i pensaments amb altres residents és tot un privilegi.

Gaudir d’escriure a Olot

He pogut gaudir de ser resident individual a Faberllull Olot al 2022 i ha estat una experiència bastant enriquidora. És un lloc preciós, enmig d’un ambient natural perfecte per anar a passejar i gaudir de tots els camins, boscos i prats que hi ha. Una d’aquestes passejades és perfecta per tornar amb una energia absolutament diferent i enfocar la feina d’una altra manera.

Aquest és un dels punts principals que posaria de relleu de la residència: que aporta una perspectiva diferent amb la qual treballar durant una setmana. Poder estar treballant en un lloc tan bonic fa que la feina sigui més agraïda. I això contribueix al fet que en el dia a dia de construir el teu projecte sigui des de les ganes i la diversió, més que de l’obligació. El segon punt principal és que com a resident, et sents molt cuidada en tot moment, tant pels empleats de l’hotel com per la Gavina i la Pepa. En aquest sentit vull destacar molt positivament la seva disposició a l’hora d’oferir immediatament solucions als problemes i contratemps, sempre des de les ganes de treballar i mai des de la queixa.

Finalment, el tercer punt i el més important és el poder gaudir de trobar-te amb gent que tot i no fer el mateix que estàs fent tu a nivell de projecte, t’aporten idees i pensaments que sí que pots usar en el que estàs fent. Amb l’hotel i l’equip de Faberllull et sents cuidada i amb els altres residents, acompanyada.

Per tot això, jo estic encantada amb aquesta experiència i la recomano 100% per a futurs residents.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"