Estades individuals / Olot

FERNANDO DEGIOVANNI

Del 14 de febrer de 2022 al 23 de febrer de 2022

Biografia

Fernando Degiovanni és un crític cultural i estudiós de l'Amèrica Llatina moderna. És autor de dos llibres premiats: Los textos de la patria: Nacionalismo, políticas culturales y canon en Argentina (2007) i Vernacular Latin Americanisms: War, the Market, and the Making of a Discipline (2018). També ha coeditat Latin American Literature in Transition, 1870-1930, i ha editat com a convidat Comunidades y relatos del libro en América Latina (2015). Actualment, Fernando Degiovanni és professor de Cultures Llatinoamericanes al Graduate Center, CUNY, i president de l'Instituto Internacional de Literatura Iberoamericana (IILI). Ha estat professor visitant a universitats europees i llatinoamericanes, i ha concedit beques de recerca de la Fundació Antorchas i la National Endowment for the Arts d'Argentina.

Projecte

Soc un crític cultural que se centra en temes de performativitat, encarnació i espectacularització a l'Argentina de principis del segle XX. A Faber, examinaré la manera com els escriptors d'avantguarda van experimentar conceptualment i materialment amb els seus propis cossos en espais públics i, en fer-ho, van explorar qüestions sobre el dret a aparèixer en públic i la democratització de l'esfera pública. Formant part d'un projecte d'un llibre sobre intervencions intel·lectuals en espais alternatius, com ara demostracions massives, aules i clubs d'artistes, la meva recerca aborda les relacions humans-no humans, les pràctiques visuals i hàptiques, i les preocupacions de mobilitat i discapacitat que sorgeixen en una era de transformació urbana dramàtica, migració massiva i innovació tecnològica ràpida.

Com a part de la meva residència a Faberllull, em vaig reunir amb Beatriz Ferrús Antón, catedràtica de literatura hispanoamericana a la Universitat Autònoma de Barcelona. La professora Ferrús Antón és especialista en xarxes intel·lectuals transatlàntiques i en literatura femenina. Va ser una reunió molt informativa i amistosa en què vam discutir les maneres d'augmentar la cooperació institucional entre la UAB i The Graduate Center, CUNY, la seva trajectòria de recerca com a llatinoamericanista treballant a Catalunya i València, així com les activitats dels becaris júnior que actualment treballen al seu equip de recerca a la UAB. Va oferir una explicació detallada del desenvolupament del llatinoamericanisme a les universitats catalanes, i va comentar el lloc i el paper dels acadèmics, traductors i crítics culturals llatinoamericans que treballen a les institucions catalanes en els darrers quaranta anys. Agraeixo la bona disposició de Beatriz per reunir-se amb mi a Barcelona i espero trobar-m'hi en el futur.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"