Estades temàtiques / Moviments migratoris i refugi al segle XXI / Olot

AUDREY MESSAS (EN LÍNIA)

Del 1 de febrer de 2022 al 11 de febrer de 2022

AUDREY MESSAS (EN LÍNIA)
Pintora, ballarina, cirurgiana ocular, professora de meditació
Tel Aviv (Israel)

Biografia

Audrey Messas és una artista franc-morisca-israeliana que treballa a Tel Aviv en una intersecció de pintura, dansa, fotografia i pràctiques de conscienciació. Les seves creacions inclouen pintures acríliques, collages, cal·ligrafia, tèxtils i textos curts. Com a cirurgiana ocular en actiu, l'art d'Audrey ofereix una perspectiva única del cos i intenta revelar la naturalesa humana des d'una perspectiva personal i global.

Durant els últims 20 anys Audrey va estudiar consciència i dansa a nivell internacional, i pintura abstracta a la casa de l'artista a Tel Aviv, i cal·ligrafia japonesa al monestir Zen de la Muntanya i el Riu als Catskills.

El 2014 l'obra d'Audrey es va exposar per primera vegada a Jerusalem. El 2020 Audrey va tenir la seva primera exposició individual titulada "Canvi permanent" a Tel Aviv. Recentment ha estat seleccionada per formar part del Comitè Directiu del projecte artístic internacional “CHAOS”.
El seu treball en evolució consisteix en la creació de personatges en 3D que aborden qüestions col·lectives més urgents, com ara el canvi climàtic, la sobirania i la polarització.

Projecte

Exploració multidimensional de les migracions:
1. Les migracions com a esdeveniments ancestrals i personals: Els meus pares van emigrar del Marroc a França i jo vaig emigrar de França a Israel. Sóc d'ascendència judeoafricana i el tema de la migració ha estat present a la meva ascendència durant centenars d'anys.
2. Les migracions com una alteració de la nostra relació amb el planeta i un factor agreujant del canvi climàtic.
3. Les migracions com a deconstrucció-renovació de la identitat. La fusió de les bretxes culturals, començar de nou en territori estranger formen part de la vida diària dels migrants.

El producte final de la setmana de residència és una instal·lació de pintura basada en: pintures acríliques que inclouen referències a les migracions, imatges utilitzades per abordar el canvi climàtic en feines anteriors i collages que aborden el tema de la identitat i la pertinença.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"