Estades temàtiques

MERCEDES CARBAYO ABENGOZAR

Del 14 de març de 2022 al 21 de març de 2022

MERCEDES CARBAYO ABENGOZAR
Professora
Maynooth

Biografia

Mercedes Carbayo Abengózar és professora d'espanyol a la Universitat de Maynooth, a Irlanda, des de l'any 2015. Prèviament havia estat professora titular a Nottingham Trent (NTU), al Regne Unit, des del 1992 al 1998. Els seus interessos de recerca sempre han estat la representació del gènere a la cultura popular espanyola. Durant els darrers cincs anys, s'ha centrat especialment en les representacions de la maternitat no normativa a la cultura popular. Ha publicat diverses obres sobre escriptores com Carmen Martín Gaite, cantants com Concha Piquer i pintores com Frida Kahlo.

Projecte

Fer una exploració de les dones sense fills al règim de Franco a través de la perspectiva de Usos amorosos de la posguerra española de Carmen Martín Gaite.

Vull explorar els conceptes/percepcions al voltant de les dones no casades i sense fills («solterones») en contraposició a les dones casades sense fills que els han tingut però els han perdut, com li va passar a l'autora. Quin estatus tenen en una societat en què les dones eren definides per la capacitat que tenien de casar-se i pujar els fills?

En explorar Usos amorosos, vull debatre com la societat espanyola encara està molt influenciada pels quaranta anys que va viure sota una dictadura molt forta obsessionada amb les dones i la seva única funció a la vida: ser mares.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"