Estades temàtiques

JENNY BJÖRKLUND

Del 14 de març de 2022 al 21 de març de 2022

JENNY BJÖRKLUND
Professora d'Estudis de gènere
Suècia

Biografia

Jenny Björklund és professora d'Estudis de Gènere a la Universitat d'Uppsala. És autora del llibre Maternal Abandonment and Queer Resistance in Twenty-First-Century Swedish Literature (Palgrave Macmillan, 2021), Lesbianism in Swedish Literature: An Ambiguous Affair (Palgrave Macmillan, 2014) i un llibre sobre dones poetes i el modernisme a Suècia (2004, en suec). Ha estat coeditora de diversos volums, com ara New Dimensions of Diversity in Nordic Culture and Society, amb Ursula Lindqvist (Cambridge Scholars Publishing, 2016), i va ser editora sènior de lambda nordica, una revista dels països nòrdics dedicada als estudis LGBTQ, entre els anys 2012 i 2020. Ha fet nombroses publicacions sobre qüestions com ara la maternitat i la família a la literatura sueca contemporània, el gènere i la sexualitat a la literatura i el cinema dels països nòrdics, la dona i el modernisme, i la literatura i la corporeïtzació. La seva obra s'ha inclòs a Contemporary Women’s Writing, Women’s Studies, Scandinavian Studies i a Tidskrift för litteraturvetenskap, i també en volums editats.

Projecte

Resistint els estereotips de la no maternitat.Les dones que no tenen fills se solen representar de maneres negatives, però un repàs ràpid de la literatura sueca del segle XXI ens fa pensar que aquesta literatura té un enfocament una mica diferent de la no maternitat. Exploraré les representacions de les dones que no tenen fills a la literatura sueca del segle XXI. Analitzaré com aquestes representacions tracten i a vegades fan front a les imatges estereotípiques de les dones sense fills; per exemple, ho fan mitjançant el sentit de l'humor, acceptant i reivindicant els estereotips negatius a través d'una actitud directa i sense embuts, o suggerint altres maneres més col·lectives d'organitzar la vida familiar i les relacions properes.
https://www.linkedin.com/

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"