Estades individuals / Olot

SANDRA SANTOS

Del 22 de novembre de 2021 al 2 de desembre de 2021

SANDRA SANTOS
Poeta, artista i tranductora
Barcelos, Portugal

Biografia

Sandra Santos (Barcelos, Portugal, 1994) és poeta, escriptora, professora, traductora i correctora. És llicenciada en Llengües i Relacions Internacionals (Universitat de Porto) i té un màster en Edició (Universitat d'Aveiro). Participa a projectes socials, culturals, artístics i literaris. Els seus poemes, textos i traduccions es publiquen en llibres, antologies, revistes i blocs de Portugal, Espanya, Amèrica Llatina i els Estats Units. El seu primer poemari, Éter (2018), va ser seleccionat per un programa de l'Institut Camões per ser publicat en portuguès i en espanyol al Brasil i a Mèxic. El seu segon poemari, Silenci, va ser publicat recentment a Brasil en portuguès i espanyol. Com a poeta convidada de Portugal, ha participat en diverses fires del llibre, festivals literaris i esdeveniments a tot el món. Amant dels viatges, els paisatges, els misteris, la màgia del que és real, segueix enlluernada per allò visible i allò invisible.

Projecte

A partir de la narració del meu procés de despertar espiritual, pretenc crear un projecte literari que inspiri les persones a endinsar-se en el camí del desenvolupament personal, combinant-ho amb els seus talents i dons intrínsecs perquè la seva existència sigui tan extraordinària com sigui possible.

EL SILENCI ÉS L'IDIOMA MÉS PARLAT DEL MÓN: RESIDÈNCIA LITERÀRIA DE LA POETA SANDRA SANTOS (PORTUGAL)

Viure una experiència d'immersió literària, creativa, artística i cultural a la ciutat catalana d'Olot produeix en mi un estat de profunda gratitud, alegria i emoció. És un somni fet realitat haver tingut l'oportunitat d'aconseguir una beca a la residència Faberllull Olot i gaudir de la meravellosa estada a l'Hotel Riu Fluvià i dels paisatges únics i inoblidables d'Olot. El meu cor es commou davant de tanta bellesa. Tanta identificació va generar el meu ésser caminant pels carrers de tardor amb llums nadalenques de la màgica Olot. Amb cada pas, amb cada mirada, amb cada olor, amb cada conversa, els meus sentits s'aguditzen, i tot es guarda per, després, esdevenir poesia. Així han estat els meus dies en aquesta retirada poètica on el silenci és el conductor en aquesta meravella de la bellesa. El meu projecte literari "El meu Despertar Espiritual" va prenent forma a mesura que em descobreixo en cada detall, contorn i horitzó que la vida a Olot proporciona. La ciutat és un secret ben guardat entre les muntanyes, igual que ens sorprenen els cicles de les estacions, el moviment dels dies i les nits, la Creació divina se sorprèn de la Creació humana que intentem unir i ampliar a través de l'Art. Com cantava la brasilera Elis Regina "Viure és millor que somiar", i aquí, a Olot, viure i escriure són sinònims de somiar.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"