Estades individuals / Olot

JORDI CASANOVAS

Del 23 de novembre de 2021 al 27 de novembre de 2021

JORDI CASANOVAS
Dramaturg i directir teatral
Girona

Biografia

Ha escrit més de quaranta textos teatrals, entre ells: Alguns dies d’ahir (La Villarroel, 2021) Gazoline (Teatre Conde Duque, 2019), Valenciana, la realitat no és suficient (Teatre Principal València, 2019), La dansa de la venjança (La Villarroel, 2019), Jauría (Kamikaze Pavón Teatro, 2019), Mala broma/Bad Joke (Sala Muntaner, 2018), Port Arthur (2016, Festival Grec), Idiota (Muntaner, 2015), Vilafranca (Teatres Amics / Teatre Lliure 2015), Ruz-Bárcenas Barri, 2014), Un conte català (TNC, 2011/2013).

Ha estat guardonat amb: Premi Max al millor espectacle teatral 2020 per JAURÍA. Premi Max a la millor adaptació o versió teatral 2020 per JAURÍA. Beca Leonardo de la Fundació BBVA 2018 per VALENCIANA. Premi Butaca al millor text teatral del 2016 per VILAFRANCA. Premi Ciutat de Barcelona de Teatre 2012 per PÀTRIA. Premi Butaca al millor text teatral del 2011 per UNA HISTÒRIA CATALANA.

Projecte

Treballaré en una obra de teatre sobre la gestió política de la pandèmia de coronavirus. L'obra intentarà crear un paral·lelisme entre la investigació per descobrir la vacuna contra el covid i els passos que ha de fer la societat per eradicar una altra epidèmia contemporània, la creixent desinformació, brou de cultiu del feixisme.

L’estada a la Faber ha estat tan profitosa com ho havien estat les dues anteriors. L’objectiu que m’havia marcat per aquests dies a Olot era el de prendre decisions definitives sobre el projecte teatral. Se m’ha proposat l’encàrrec d’escriure una obra de teatre que radiografïi la gestió política de la pandèmia. Les ramificacions i les diferents històries que en sorgeixen son múltiples i em calien els dies de concentració, de reflexió i d’introspecció, que m’ofereixen la residència a la Faber, per descartar camins que podien ser interessants però que no eran troncals i per determinar quin és el gruix del treball que m’espera en els pròxims mesos. Aquesta serà la tercera obra de teatre que començo a escriure a la Faber, després de Mala Broma i de Alguns Dies d’Ahir, dues obres que m’han donat moltes alegries en les seves posades en escena i que, a més, han tingut i tindran més vida en altres llenguatges. IMMUNITAT, el nom del projecte en aquests moments, serà una obra centrada en observar aquelles decisions determinants que van portar a situacions greus i tràgiques i que es podrien tornar a produïr en el futur, encara que no sigui en context de pandèmia. Hem estat sacsejats durant aquests dos últims anys i ho he estat com a societat i com a individus. Una situació accidental a mostrat algunes de les febleses, o de les vergonyes, que anàvem amagant-nos a nosaltres mateixos. La temptació pel futur pròxim és la de seguir amagant aquests trets que no ens agraden de nosaltres mateixos. L’objectiu d’aquesta obra és el d’evitar aquest gest que, a la fi, només acaba sent nociu.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"