Estades temàtiques / Vulcanologia / Olot

XAVIER DE BOLÓS

Del 15 d'octubre de 2021 al 29 d'octubre de 2021

XAVIER DE BOLÓS
Vulcanòleg i investigador
Mèxic i Olot

Biografia

Doctor en Geologia per la Universitat de Barcelona, vulcanòleg i investigador postdoctoral de l'Institut de Geofísica de la UNAM des del 2016. Les seves àrees d'investigació són l'activitat volcànica i els riscos derivats en la població. Especialista en vulcanologia física, exploració geotèrmica i geofísica aplicada en terrenys volcànics. Actualment participa en dotze projectes internacionals, set sobre vulcanologia física a Espanya i Mèxic, un d’exploració geotèrmica a Llatinoamèrica, tres sobre paleoclima en llacs volcànics a Catalunya i recentment al Vietnam, i finalment un sobre el vulcanisme de l'Antàrtida. Gràcies a aquestes col·laboracions ha publicat 23 estudis internacionals. També va ser l'organitzador de la 7a International Maar Conference, el mes de maig del 2018 a Olot, amb més de 120 participants de 25 països. A més, ha realitzat materials de divulgació en volcans per a comunitats locals indígenes que viuen en regions volcàniques, com el documental “Parícutin. Al Otro Lado” sota la seva codirecció i producció.

Projecte

Durant la meva estada participaré en la novena edició del curs internacional de vulcanologia, m'incorporaré a les xerrades divulgatives durant les jornades de vulcanisme i establiré col·laboracions amb els investigadors convidats per Faberllull.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"